• Reslängd 19 dagar

Highlights of east and south + Miami 4 dagar

0
Fullbokat
Tillbaka

RUM & PRISER

  • Antal resenärer
Avbryt Reser från
Från
 
  • ALLA
Avbryt Avresedatum
Välj avresedatum
Genomsnittligt pris per månad
Avbryt Resenärer

Hotellinformation

Upptäck östra USA:s höjdpunkter och sydstaternas oförglömliga atmosfär. Vi börjar med metropolen New York - staden som aldrig sover och fortsätter i Washington med magnifika byggnader, vackra monument och intressant historia! Resan fortsätter söderut i musikens tecken. Vi njuter av bluesstaden Memphis, jazz i New Orleans och country i Nashville. Upplev kolonialtidens huvudstad Williamsburg, vackra Pensacola och Orlando med alla dess nöjesparker. Rundresan avslutas i Miami med härliga dagar runt poolen och spännande upptäckter i denna glödheta stad.

En 19-dagars rundresa i USA. Pris från 35995 kr.

Allt detta ingår i resan
• Flyg t/r Skandinavien - USA
• Frukost
• Stadsrundtur i New York samt fri tid
• Liberty Bell i Philadelphia
• Stadsvandring i Washington
• Historia resa i Williamsburg
• Fri tid att utforska Asheville
• Promenad igenom Great Smoky Mountains National Park
• Promenad igenom Burg
• Stadsvandring i Memphis
• Tur runt New Orleans
• Besök Bellingrath Home rosenträdgård
• Dag på egen hand i Orlando
• Utflykt Kennedy Space Center
• Fri tid i Miami

Enkelrumstillägg: fr. 8500 kr

Avresor från Stockholm och Köpenhamn
2016
27 november

2017
26 mars
9 april

Dagsprogram

Dag 1
Skandinavien - New York
Vi lämnar Skandinavien för att flyga västerut till stora upplevelser i östra och södra USA. Vi landar i New York, där vi möter vår svensktalande guide från Solresor. The Big Apple, staden som aldrig sover, Gotham - kärt barn har många namn och garanterat många upplevelser. Vi startar vårt amerikanska äventyr i centrala New York, där vi checkar in på hotellet inte långt från Times Square. Resten av dagen kan spenderas på egen hand. Staden är lätt att hitta i och New York har allt - stora parker, imponerande byggnader och några av världens mest berömda museer. Neonljusen blinkar i konkurrens med skyskrapornas många lampor och vi förstår plötsligt varför många säger att New York aldrig sover.
Dag 2
Stadsvandring i New York
Efter frukost är vi redo att uppleva många av New Yorks största sevärdheter under en spännande stadstur. Vi kan se fram mot Columbus Circle, Lincoln Center, Central Park, Harlem, Fifth Avenue, Trump Tower, Rockefeller Center, St Patrick´s Cathedral, Empire State building, Broadway, Grand Central Station, FN-skrapan, Greenwich Village, SoHo, Chinatown, Little Italy, Wall Street och 9/11 Memorial. Det blir en dag fylld med stora upplevelser! Senare på eftermiddagen kan du på egen hand utforska dina favoriter mer, eller t.ex. ta en båttur till Frihetsgudinnan.
Dag 3
Philadelphia och Washington D.C.
Tidigt på morgonen fortsätter resan när vi vinkar adjö till metropolen New York och tar riktning mot Philadelphia. Vi tillbringar morgonen med att utforska stadens historiska områden - staden har en stor del i den amerikanska historien. Vi besöker Liberty Bell Center, där självständighetsförklaringen ursprungligen undertecknades. Just därför kallas Philadelphia även för ”nationens födelseort.” Vi avslutar dagen i huvudstaden, Washington DC, där vi checkar in på vårt hotell och laddar upp inför kommande upplevelser.
Dag 4
Washingtons höjdpunkter
Se fram emot en dag bland Washingtons många höjdpunkter! På vår rundtur i staden inkluderas Capitol Hill med kongressen och högsta domstolen, Washingtonmonumentet och Vita huset. Vi kommer också att få se Lincoln Memorial - ett tempel med 36 marmorpelare som symboliserar antalet amerikanska stater under Abraham Lincolns regeringstid. På Arlingtonkyrkogården blir vi överväldigade av de många vita gravstenar som berättar en lång historia om USA som en krigförande nation. Eftermiddagen är avsatt till tid på egen hand - ett tips är det fantastiska Smithsonianmuseet eller att bara vandra runt i staden längs floden Potomac.
Dag 5
Williamsburg - Roanoke
Dagen bjuder på en spännande resa i historiens tecken. Idag beger vi oss mot Williamsburg - även kallad kolonialtidens huvudstad. Vart man än vänder sig påminner staden om historien. Även om vi skriver 2016/17 är staden som ett levande museum med mer än 500 byggnader, affärer och hus med en känsla av 1800-tal. Området är med rätta känt som den historiska triangeln, då ett populärt talesätt säger att det var här som USA föddes. Vi fortsätter senare under dagen till Roanoke, en stad med anor från 1700-talet när pionjärer slog sig ned.
Dag 6
Blue Ridge Parkway - Asheville
Idag kör vi på den natursköna Blue Ridge Parkway på väg till den historiska staden Asheville, som ligger vid Great Smokey Mountains. När vi anländer har du fritt spelrum att utforska den charmiga staden på egen hand. Ta till exempel tåget genom staden eller besök några av de många gallerier där lokala konstnärer ställer ut sin konst. På kvällen rekommenderar vi att du besöker ett av de lokala bryggerier som Ashewell är mycket känt för.
Dag 7
Great Smokey Mountains- Nashville
Njut av det hisnande landskapet när bussen går genom nationalparken Great Smokey Mountains. På vägen stannar vi i Gatlinburg, en typisk appalachisk stad där vi ser de vackra lokala konsthantverken. Vi fortsätter genom Knoxville till Nashville – countrymusikens Mecka. Det finns ingen annan stad i världen som är så präglad av countrymusik och så har det varit ända sedan 1920-talet.
Dag 8
Memphis
Idag besöker vi bluesens och bomullens hemstad, nämligen Memphis. När vi anländer till staden börjar vi med en rundtur i staden. Det råder ingen tvekan om att Memphis förutom musik i allmänhet är särskilt känt för en artist - Elvis Presley. Graceland där Elvis bodde står fortfarande orört och det är också där han är begravd. Inträde till Graceland ingår inte, men kan köpas på plats. I Memphis finns också Elvis inspelningsstudio, Sun Studio, där även Johnny Cash, B.B. King och många andra har spelat in sina skivor. Vi ser studion som den ser ut idag. Senare på dagen kommer vi, om tid ges, också att se Lorraine Motel från utsidan - den plats där Martin Luther King blev skjuten. Kvällen tillbringar vi på egen hand, prova exempelvis stadens bästa revbensspjäll eller gå till en trevlig bluesbar.
Dag 9
New Orleans
På morgonen kör vi via Mississippi vidare mot Jackson, innan vi anländer till Louisiana och New Orleans. Staden blev naturligtvis påverkad av orkanen Katrina 2005, då många människor dödades och mycket av staden förstördes. Även om det har varit ett enormt arbete med att återuppbygga de ödelagda områdena, och det fortfarande finns några platser som inte hunnit restaureras, tar människorna emot oss med öppna armar. Sedan 1857 har staden också varit känd för sin årliga ”Mardi Gras Festival” som är ett stort tåg genom staden. Vi anländer på eftermiddagen och tar en promenad i de franska kvarteren. New Orleans grundades ursprungligen av en fransman, vilket tydligt syns på arkitekturen och husen är pastellfärgade med fina balkonger.
Dag 10
Vackra och jazziga New Orleans
En underbar dag väntar oss i New Orleans. Vi besöker det historiska ”Garden district” där vackra palats ligger sida vid sida. Stadsdelen är elegant och de många små kaféerna skapar en mycket speciell atmosfär. Vi reser också tillbaka i tiden när vi öppnar porten till en av stadens kyrkogårdar. Det speciella med New Orleans är att eftersom staden ligger under havsnivån begravs inte människorna i jorden här utan man lägger dem i mausoleer istället. Resten av dagen kan du njuta av precis vad du vill. Du kan promenera i de pittoreska kvarteren, segla en tur på Mississippifloden eller njuta av lite jazz på en av de många jazzklubbarna.
Dag 11
Pensacola
Tidigt på morgonen kör vi över Mississippifloden och vidare till staden Pensacola i Florida. På vägen besöker vi en av de vackraste rosenträdgårdarna du kan tänka dig, den är en av topp tio i Amerika. Pensacola har anor från 1539 när spanjorerna kom dit. Redan då var området drabbat av orkaner och människorna valde därför att snabbt röra sig bort från ön Santa Rosa till fastlandet där Pensacola grundades. Ta en promenad i den vackra staden som har många spännande hus och alternativa lösningar för att skydda sig mot väder och vind.
Dag 12
Florida - Orlando
Vi tar bussen genom Floridas vackra landskap till Ocala, känt för sina många stora häststuterier. På vägen genom centrala Florida upplever vi också hjärtat i den amerikanska citrusindustrin. På kvällen kommer vi fram till vårt hotell i Orlando.
Dag 13
Orlando
En hel dag på egen hand! Eftersom vi är i nöjesparkernas huvudstad, kan dagen med stor sannolikhet ägnas åt att besöka en av de många parkerna som Disney World, Sea World eller filmstaden Universal Studios. Alternativt kan du också välja att njuta av en avkopplande dag vid poolen eller på stranden.
Dag 14
Kennedy Space Center - Miami
Efter en god frukost hoppar vi ombord på bussen och kör till Kennedy Space Center. En helt ny värld öppnas upp när vi kliver in i rymdhistorien under vårt besök på det fantastiska museet. Vi tittar även på astronauternas Hall of Fame, ser utställningar och provar kanske också rymdskeppssimulatorn. På eftermiddagen fortsätter vår resa till Miami, där vi checkar in på hotellet på kvällen.
Dag 15-19
Sköna dagar i Miami väntar
Vi har upplevt en fantastisk resa genom östra och södra USA. Du har valt extra dagar i Miami så nu har du tid att bara njuta av allt staden har att erbjuda samt sol och bad i detta heta semesterparadis. I soliga Miami Beach kan du se fram emot kristallklart vatten och en avslappnad atmosfär. Här kan du varva ner och tänka tillbaka på alla de stora upplevelserna från vår resa genom USA som du precis har upplevt. Dag 18 bär resan hem.

Dela nuvarande URL via E-mail