Under Andalusiens sol

Reslängd
7 Nätter
Frånpris per person 14149 kr
14399 kr

Många får något drömskt i blicken blott av att höra namnet Andalusien. Välkommen på en resa till ett slående vackert område längst ner i södra Spanien med underbar natur, spännande världsstäder, god mat, intressant kultur och ett härligt klimat året runt.

Rundresan Under Andalusiens sol tar sin början i portugisiska Faro och snart färdas vi över till Spanien med anrika städer som Sevilla, Cordoba, Granada, Gibraltar, Cadiz och Jerez. På resan åker vi genom ett underbart landskap, genom små byar och i vacker natur samt upplever många historiska platser. Låt oss få visa dig det bästa av vackra Andalusien och portugisiska Faro!

Exempel på vad du upplever på rundresan Under Andalusiens sol:
• Det slående vackra palatset Alhambra, byggt av morerna för cirka 800 år sedan.
• Staden Huelva där den upptäcktsresande Christofer Columbus en gång bodde.
• Den spektakulära staden Ronda, med sina vackra broar 700 meter över havet.
• Gibraltar, med grottan San Miguel och Europas enda koloni av apor som bor på den stora klippan bredvid staden.
• Eldig flamencoshow i Caves of Sacromonte.Resan omfattar en sju dagars rundresa i Spanien och Portugal.
Vår svensktalande reseledare är med på hela rundresan och på utflykterna finns dessutom en engelskspråkig lokalguide.

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Avresor från
 • Stockholm (ARN)
 • Köpenhamn (CPH)
Allt detta ingår
 • Flygresa, tur och retur.
 • 7 nätter på 4-stjärniga hotell med halvpension samt drycker till måltider.
 • Tur upp på klippan i Gibraltar + transfer från gränsen till centrum.
 • Flamencoshow i Granada - resa till och från showen + välkomstdrink.
 • Vinprovning i Jerez.
 • En middag på restaurang i Cordoba.
Se hela listan här

Karta

Dagsprogram

Dag 1
Faro
Faro

Idag lämnar vi Sverige och reser till Faro i södra Portugal. När vi landar på flygplatsen väntar transfer till vårt hotell i Faro/Huelva-området, där vi också äter middag på kvällen.

Dag 2
Mot Andalusien och Sevilla
Mot Andalusien och Sevilla

Dagen börjar med frukost och sedan avfärd till Spanien och dess fjärde största stad – Sevilla – tillika Andalusiens huvudstad. Sevilla spelade stor roll under romarriket och för en lång rad kalifdynastier. 1500-talet blev dess riktiga storhetstid då man fick monopol för handeln med ”den nya världen”. Det var under denna period som världens idag största katedral färdigställdes, Catedral de Santa María de la Sede. På dagens stadsrundtur ser vi den enorma katedralen, men även Torre del Oro, spanska torget och mycket mer. Vi strosar bland annat runt i kvarteret Santa Cruz, det kanske mest pittoreska kvarteret i staden. Efter den guidade turen får du tid att på egen hand utforska Sevilla. På kvällen äter vi middag på vårt hotell i staden.

Dag 3
Córdoba
Córdoba

Idag är det dags att, efter frukost, resa vidare österut till Córdoba där vi bland annat beger oss ut på en guidad stadsrundtur. Staden har mycket gamla anor och äldsta fyndet är en neandertalare daterad till 32 000 år f.Kr. I staden kan man än idag se flera lämningar från romartiden, bland annat den kända romerska bron som går över floden Guadalquivir. Vi besöker den kända katedralen som till en början byggdes som en moské och på vår väg genom staden på de smala gatorna ser vi också de historiska kvarteren.

Dagen avslutas med middag på vårt hotell i Córdoba.

Dag 4
Granada och Alhambra
Granada och Alhambra

Vi startar tidigt på morgonen med sikte på anrika staden Granada, vars historia sträcker sig ända tillbaka till 600-talet f.Kr, då feniciska, karthagiska och grekiska nybyggare slog sig ner på platsen. Vi besöker den plats som staden kanske är mest känd för, palatset Alhambra, som byggdes av morerna år 1250. Alhambra är skyddat som världsarv av Unesco och är beläget på en höjd med slående vacker utsikt över Sierra Nevada. Vi vandrar runt med lokalguide och beger oss sedan utanför murarna, till den enastående trädgården Generalife med vackra blommor, dammar, fontäner och statyer.

I Granadas historiska centrum besöker vi den mäktiga katedralen och eftermiddagen spenderar du på egen hand. Framåt kvällen träffas vi åter för att få vara med om något stort. Caves of Sacromonte är en berömd plats - vid sidan av de gamla arabiska kvarteren grävdes förr grottor att bo i och det var även här som flamencon skapades ur en blandning av arabisk och judisk kultur. Vi får en härlig kväll med eldig flamenco i dess originalform - i en verkligt spektakulär miljö!

Dag 5
Mot Gibraltar och Ronda
Mot Gibraltar och Ronda

Efter frukost fortsätter resan söderut och vi lämnar Spanien en stund. Längst ute på spetsen av en udde hittar vi Gibraltar, som än idag är brittiskt territorium. Gibraltar har ett strategiskt läge vid sundet mellan Europa och Afrika mot Atlanten, då man kan kontrollera all trafik in och ut ur Medelhavet här. Med en folkmängd på cirka 30 000 invånare på en yta av 6,8 km² är det ett av de mest tätbefolkade länderna i världen. Det mest berömda i Gibraltar är själva klippan, som genomborras av ett stort antal tunnlar. En linbana går upp till toppen och längs dess väg har Europas enda koloni av apor sitt näste. Vi hoppas få en glimt av aporna och besöker även den berömda grottan San Miguel.

Efter detta återvänder vi till den spanska sidan av gränsen och reser till staden Ronda, en spektakulärt belägen stad som många har inspirerats och hänförts av - bland annat författaren Ernest Hemingway. Staden ligger i ett bergslandskap 700 m.ö.h och delas på mitten av en 120 meter djup ravin. Över denna leder tre vackra broar som sammanlänkar Ronda på ett storslaget sätt.

Under stadsrundturen ser vi bland annat kyrkan St Maria och på kvällen rundar vi av med en god middag på vårt hotell i Ronda.

Dag 6
Cádiz - Jerez
Cádiz - Jerez

Idag reser vi västerut till Cádiz, en av världens äldsta hamnstäder som ligger längst ut på en landtunga i havet. Cádiz var militärbas när Hannibal från Kartago intog den Iberiska halvön och härifrån avreste Columbus på två av sina resor till Amerika. 1700-talet blev stadens guldår, då Cádiz tog över rättigheterna för handeln med den Nya Världen (det vi idag kallar Amerika) från Sevilla. Vår guide tar oss med på en spännande stadsrundtur. Efter detta hinner vi med lite tid på egen hand i staden innan vi reser vidare till Jerez. I Jerez får vi lära oss mer om drycken som gjort staden så känd, sherryn.

I Jerez tillverkar man enligt många den bästa sherryn som finns och vi får här följa produktionen och naturligtvis provsmaka de ädla dropparna.

Övernattning och middag på vårt hotell i Cadiz/Jerez-området.

Dag 7
Faro
Faro

Efter frukost reser vi vidare mot Portugal och Faro men gör först ett stop i Huelva med omnejd – en intressant stad där vi följer i upptäcktsresande Christofer Columbus fotspår under en halvdag. Bland annat besöker vi klostret La Rabida där han bodde 1491-92 och Muelle de las Carabelas – tre kopior av Columbus skepp i naturlig storlek - La Niña, La Pinta och La Nao Santa María. Skeppen användes vid första resan mot upptäckten av Amerika.

Efter Huelva fortsätter vi till den pittoreska staden Tavira i Portugal för lite tid på egen hand. Middag och övernattning på hotell i Faro/Huelva-området.

Dag 8
Transfer till Faro Airport
Transfer till Faro Airport

Vi tar idag farväl av Portugal och Spanien och beger oss till Faro Airport för hemresa. Trevlig resa och välkommen tillbaka!

Priser

Allt detta ingår

 • Flygresa, tur och retur.
 • Buss under hela resan.
 • Transfer till och från flygplatsen.
 • 7 nätter på 4-stjärniga hotell med halvpension samt drycker till måltider.
 • Halvdag med lokal guide i Sevilla och under besök i katedralen.
 • Halvdag med lokal guide i Cordoba och under besök i moskén.
 • Halvdag med lokal guide i Granada, biljetter till Alhambrapalatset och entré till katedralen.
 • Halvdag med lokal guide i Ronda och under besök i kyrkan St Maria.
 • Halvdag med lokal guide i Cadiz.
 • Tur upp på klippan i Gibraltar + transfer från gränsen till centrum.
 • En middag på restaurang i Cordoba.
 • Flamencoshow i Granada - resa till och från showen + välkomstdrink.
 • Vinprovning i Jerez.

Dela nuvarande URL via E-mail