Côte d’Azur

Reslängd
7 Nätter
Frånpris per person 12949 kr
13699 kr

Följ med på en rundresa till Côte d’Azur där du får uppleva historiska pärlor, flärdfulla medelhavsstäder, två furstendömen och bor bra på fyrstjärniga hotell. På den här resan njuter du av semestern framför allt i Spanien, Frankrike och Monaco.

Exempel på vad du upplever under rundresan Côte d’Azur:
• Världsarvsskyddad medeltidsstad i anrika Carcassonne.
• Europas högst belägna huvudstad, Andorra la Vella.
• Populära Nice med stadsrundtur.
• Exklusiva Monte Carlo med lokalguide.Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelsktalande lokalguide.

Resan omfattar en åtta dagars rundresa på Côte d’Azur.

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Avresor från
 • Stockholm (ARN)
 • Göteborg (GOT)
Allt detta ingår
 • Sju nätter på fyrstjärniga hotell.
 • Frukost och middag på hotellen samt drycker till dessa måltider.
 • Heldagsutflykt i Carcassonne.
 • Lokalguide i Monaco.
Se hela listan här

Dagsprogram

Dag 1
Sverige – Barcelona
Sverige – Barcelona

Idag flyger vi söderut för att upptäcka Côte d’Azurs lockande atmosfär. Vi anländer först till Barcelonas flygplats och reser vidare till vårt hotell i nordöstra Spanien – antingen på Costa Brava eller i området Maresme – där vi äter middag och övernattar. Imorgon beger vi oss över Spaniens landsgräns till rundresans första anhalt.

Dag 2
Costa Brava/Maresme – Andorra
Costa Brava/Maresme – Andorra

Efter frukost reser vi till furstendömet Andorra, som ligger vackert i en dal, omgärdat av bergskedjan Pyrenéerna och inkilat mellan spanska och franska gränsen. Andorra grundades som furstendöme år 1278 och är en ganska smal stat – endast fyra mil bred. Här gör du på egen hand ett besök under en heldag i huvudstaden Andorra la Vella – Europas högst belägna huvudstad. Upptäck gärna Sant Esteve-kyrkan i gamla stan, fantastisk shopping på Avenida Meritxell och ta en titt på konstnären Salvador Dalís kända skulptur La Noblesse Du Temps.

På kvällen äter vi middag och övernattar på vårt hotell i Andorra-området.

Dag 3
Carcassonne – Avignon
Carcassonne – Avignon

När dagen gryr och vi har intagit en stärkande frukost gör vi ett besök i den mycket anrika staden Carcassonne, tillsammans med en lokalguide. Carcassonne har en imponerande historia som sträcker sig över 2 500 år bakåt i tiden. Vi besöker bland annat den pampiga och muromgärdade medeltida staden, ett populärt franskt besöksmål som även är skyddat som världsarv av Unesco. Efter att ha insupit historiens vingslag här, reser vi vidare till staden Avignon med Palais des Papes, även kallat påvepalatset, samt den berömda medeltida bron Saint-Bénézet, också känd som Pont d’Avignon.

Genom Avignon flyter den majestätiska floden Rhône och den vackra stadskärnan är upptagen på Unescos världsarvslista. Utöver detta är staden framför allt känd för att ha varit påveresidens under åren 1309 – 1377, innan påve Gregorius den XI reste till Rom och gjorde Vatikanen till sitt nya residens.

Dagen avrundas med middag och övernattning på hotellet i Avignon-området.

Dag 4
Avignon – Nice
Avignon – Nice

På dagens program står en halvdag i Avignon med en kunnig lokalguide. Vi promenerar genom gamla stadens pittoreska medeltida gator som är sammanflätade med vackra torg, palats, kyrkor och kloster. Vi kommer bland annat fram till torget Place Pie där du har möjlighet att besöka marknaden Les Halles. Den som är intresserad av historia kan härefter få sitt lystmäte – vi tar oss till Place du Palais där det imponerande påvepalatset ligger och om du vill kan du göra ett besök här (avgift tillkommer för entré). Efter detta beger vi oss till den berömda medeltida bron Saint-Bénézet, som endast har fyra av sina 22 bågar bevarade. Härifrån får du en fantastisk utsikt över staden och floden Rhône.

Efter vårt lärorika besök i Avignon reser vi till Franska rivierans pärla – medelhavsstaden Nice – där havet och det goda livet ständigt är närvarande. Hit kommer många besökare för att njuta av lediga dagar i en stad som har det mesta man kan önska sig - sol, bad, fantastisk shopping, en vacker gammal stadsdel samt många bra restauranger och caféer.

Vi beger oss på sightseeing när vi kommer fram till Nice och efter det äter vi middag och övernattar på vårt hotell här.

Dag 5
Nice – Monaco
Nice – Monaco

Idag gör vi en utflykt till en av regionens klassiska parfymfabriker, innan vi kommer fram till furstendömet Monaco med den centrala delen Monte Carlo. Monaco är världens näst minsta suveräna stat, efter Vatikanen räknat, och Monte Carlo är ett av statens fyra geografiska områden. För varje steg du tar här kommer du att bländas av dess skönhet och exklusiva utbud. I Monte Carlo ligger bland annat det berömda Casino de Monte Carlo samt eleganta Café de Paris precis intill. Här hittar du även ett intressant shoppingutbud – framför allt fashionabla butiker men också en och annan mer välkänd klädkedja med en smula lägre priser. Under vårt besök här får vi också lära oss mer om fursteätten Grimaldis historia.

Med lyx, flärd och nya upplevelser färskt i minnet återvänder vi framåt kvällen till vårt hotell i Nice för middag och övernattning.

Dag 6
Marseille – Montpellier
Marseille – Montpellier

På dagens resa åker vi västerut till Marseille - Frankrikes äldsta och näst största stad, som precis som Nice och Monte Carlo ligger vid kusten. Marseille tillhör regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur och är en kosmopolitisk och livlig stad grundad omkring år 600 f.Kr. Den har ett rikt kulturliv med ett operahus, sjutton museer, fyrtiotvå teatrar samt en gammal hamn som är dess symboliska centrum. Vi upptäcker staden tillsammans och du får även en del tid på egen hand. Efter besöket här beger vi oss till Montpellier där vi äter en middag tillsammans och övernattar.

Dag 7
Perpignan
Perpignan

Från Montpellier fortsätter vi till Perpignan, en stad i södra Frankrike strax norr om spanska gränsen och som en gång i tiden tillhört Katalonien. Perpignan har en rik historia, många sevärdheter och en ganska tydlig spansk prägel. Här får du tid att på egen hand upptäcka staden, exempelvis citadellet, den gamla stadsdelen, en vacker borg från 1300-talet och katedralen Saint Jean Baptiste. I Perpignan hittar du också god mat och gott vin samt lokala specialiteter. Besök gärna det trevliga torget Place de la République, där du hittar uteserveringar samt en liten fransk affär vid namn L’Escargot Du Roussillon – här kan du bland annat köpa färska sniglar med örter.

Efter ett besök i franska Katalonien reser vi tillbaka till Spanien och vårt hotell i Costa Brava/Maresme. Här äter vi rundresans sista middag på vårt hotell, då det imorgon bär av hemåt igen.

Dag 8
Hemresa

Efter en god frukost är det dags att resa hem till Sverige igen och vi beger oss till Barcelonas flygplats för avfärd.

Trevlig resa och välkommen tillbaka!

Priser

Allt detta ingår

 • Flygresa, tur och retur.
 • Transfer flygplats, tur och retur.
 • Buss under rundresan dag 2-6.
 • Sju nätter på fyrstjärniga hotell.
 • Frukost och middag på hotellen samt drycker till dessa måltider.
 • Lokalguide för heldagsutflykt i Carcassonne.
 • Lokalguide i Monaco.
 • Svensktalande reseledare och engelsktalande lokalguide.

Dela nuvarande URL via E-mail