Rundresor

Côte d’Azur

Följ med på en rundresa till Côte d’Azur där du får uppleva historiska pärlor, flärdfulla medelhavsstäder, två furstendömen och bor bra på fyrstjärniga hotell. På den här resan njuter du av semestern framför allt i Spanien, Frankrike och Monaco.

Exempel på vad du upplever under rundresan Côte d’Azur:
• Världsarvsskyddad medeltidsstad i anrika Carcassonne.
• Europas högst belägna huvudstad, Andorra la Vella.
• Populära Nice med stadsrundtur.
• Exklusiva Monte Carlo med lokalguide.Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelsktalande lokalguide.

Resan omfattar en åtta dagars rundresa på Côte d’Azur.

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

7 Nätter 12949 kr
13699 kr
Avresor från
  • Stockholm (ARN)
  • Göteborg (GOT)

Frankrike

Frankrike – Europas näst största land har en speciell plats i mångas medvetande. Huvudstaden Paris har lockat många besökare med sina modehus, kända restauranger och vackra arkitektur. Men Frankrike är inte bara Paris, här hittar du även de snöbeklädda alperna i öst och den soliga Rivieran i söder, däremellan har du bördiga slätter och gröna kullar där flertalet av de goda franska vinerna produceras. Frankrike bjuder på många vackra naturscener och här blandas karga berg med frodig grönska och mjuka sandstränder. Här har du mycket att upptäcka och landet bjuder på många spännande kulturskatter.

Knappast något annat land i världen kan mäta sig med Frankrike när det gäller matkultur och är du matintresserad har du inte missat Frankrike som gourmetland. Här hittar du en fjärdedel av alla trestjärniga krogar i världen! Men det finns mer än så att upptäcka i restaurangväg, att sitta ner på ett enklare franskt brasseri är en upplevelse i sig självt och behöver inte kosta allt för mycket.

Fakta

Huvudstad:
Paris

Invånarantal:
ca 66 miljoner

Språk:
Franska

Nationaldag:
14 juli

Tidsskillnad:
Ingen

Valuta:
Euro (EUR)

Solresor:
Svensktalande färdledare och engelsktalande lokalguide

Dela nuvarande URL via E-mail