Tambor

0
Fullbokat
Tillbaka

RUM & PRISER

  • Antal resenärer
Avbryt Reser från
Från
 
  • ALLA
Avbryt Avresedatum
Välj avresedatum
Genomsnittligt pris per månad
Avbryt Resenärer

Om rundresan

På denna rundresa färdas vi på Tortugueros amazonasliknande floder som slingrar sig fram alldeles intill den karibiska kusten. Vid den mäktiga Arenalvulkanen kopplar vi av i de varma källorna och den dimhöljda molnregnskogen i Monteverde fascinerar oss med sin frodiga grönska. Allt detta kombineras med bekymmersfri avkoppling i Tambor vid det glittrande Stilla havet.

En 15-dagars rundresa i Costa Rica pris fr. 23 995 kr.

Ladda ner PDF här!

Allt detta ingår i resans pris
• Två flodutfärder och en vandring i Tortugueros nationalpark
• Besök på Sea Turtle Conservancy och i Tortuguero by
• Spaeftermiddag med bad i Arenals hetvattenpooler
• Vandring i Monteverdes molnregnskog och besök i kolibriträdgård
• Svensktalande färdledning och engelsktalande lokalguide under rundresan
• 2 nätter på förstaklasshotell i San José
• 2 nätter på lodge i Tortuguero
• 3 nätter på lodge i Arenal
• 2 nätter på hotell i Monteverde
• 4 nätter på sol- och badhotell i Tambor med all inclusive
• Frukost alla dagar
• Lunch dag 2-4
• Middag dag 2-3 samt dag 7-8 
• Flyg t/r San José, flygbyte i New York och på vissa avresor även flygbyte i Oslo.
• Alla transporter enligt program.

Enkelrumstillägg: Från 4850 kr

Avresor från Stockholm
2016
20 november
4 december, 19 december

2017
8 januari, 22 januari
5 februari, 12 februari, 19 februari, 26 februari
5 mars, 19 mars

Avresor från Köpenhamn
2017
12 februari, 26 februari

Karta

Dagsprogram

Dag 1
Sverige - San José
Flyget landar på den 10:e breddgraden över ekvatorn. Redan på flygplatsen får vi känslan av att kliva in i en tropisk nationalpark. Kort transfer till vårt hotell i huvudstaden San José. Vi tar igen oss efter resan och ser fram emot det stundande äventyret och den biologiska mångfalden vi kommer att få uppleva i ett av Centralamerikas vackraste länder.

Dag 2
San José - Tortuguero
Tidigt på morgonen hämtas vi med buss för vidare avfärd på en underbar resa mot det Karibiska havet. Resan går bland annat genom nationalparken Braulio Carrillo och senare förbi såväl Chiquitas samt Del Montes bananplantager. Trots sin ringa storlek rymmer Costa Rica en fantastiskt skiftande natur med regnskogar, vulkaner och vidsträckta sandstränder. Närmare en fjärdedel av landet är nationalpark. Vi bjuds på en stor costaricansk frukost i naturskön miljö längs vägen.

Vid floden Caño Blanco byter vi färdmedel. Båten tar oss på en resa genom kanalerna och floderna den sista biten till Tortuguero, som brukar kallas för Costa Ricas Amazonas. Vitansiktade apor, gröna ödlor och mängder av olika fågelarter lever i djungeln som vi passerar på vår färd mot lodgen vid Karibiska havet. Ankomst, incheckning och sen lunch på vår lodge. På eftermiddagen besöker vi Sea Turtle Conservancy. De arbetar för att bevara stammen av områdets sköldpaddor som går upp från havet för att lägga sina ägg på sandstranden från juli till september. Vi fortsätter in till Tortuguero, där fri tid ges att se sig omkring i den lilla byn. Resten av dagen är fri för avslappning vid poolen och middag på lodgen.

Dag 3
Tortuguero
Vi gör en tidig utfärd längs Tortugueros vattendrag i den stora nationalparken. Under båtturen på floderna genom regnskogen får vi upptäcka det enorma växt- och djurlivet tätt inpå i en gripande vacker atmosfär. Vi kan få se olika apor, sengångare, kajmaner och otaliga fågelarter, som till exempel hägrar, kungsfiskare, aror och tukaner. Här lever även sju arter av landsköldpaddor. Vi har med oss en naturguide som berättar om områdets ekosystem och spännande djur. På eftermiddagen väntar ännu en fascinerande kanaltur, vandring i närområdets djungel eller ren och skär avslappning. Frukost, lunch och middag på lodgen.

Dag 4
Tortuguero - Arenal
Vi lämnar lodgen i Tortuguero med båt och därefter buss för vidare färd mot vulkanen Arenal. Vi tar oss genom ett bildskönt och varierande tropiskt landskap, fruktplantager och charmiga byar till småstaden La Fortuna, nära vulkanen Arenal. Vår bekväma lodge ligger i Arenals naturskyddsområde och har ett fint poolområde med sköna möjligheter till avkoppling och njutning. Den numera vilande vulkanen Arenal är en spektakulär syn med sin majestätiska siluett och har en spännande historia. Under eftermiddagen besöker vi de naturliga hetvattenpoolerna med mineralhaltigt vatten för bad i en omgivning av trädgårdar, djungelbarer och spaavdelningar.

Dag 5-6
Arenal
I och runt La Fortuna, vid foten av Arenalvulkanen, finns många intressanta och äventyrliga aktiviteter att prova på. En heldagstur med Arenalområdets största sevärdheter ingår i upplevelsepaketet som kan bokas som tillval. Det finns även möjlighet att paddla kajak på Arenalsjön, rida till La Fortuna-vattenfallen eller vandra i regnskogen och området runt vulkanen. Bara för att nämna några spännande exempel. Adrenalinnivån kan skruvas upp ännu ett snäpp på floder som Arenal och Pacuare, som räknas till de bästa i hela världen för forsränning.
Det här är ett urval av utfärder som kan bokas på plats. Själva byn La Fortuna är både vacker och ytterst trivsam. Här finns möjlighet att njuta av det äkta costaricanska vardagslivet på nära håll i en behaglig atmosfär.

Dag 7
Arenal - Monteverde
Efter frukost lämnar vi den ståtliga vulkanen Arenal bakom oss och beger oss istället mot Costa Ricas största konstgjorda sjö, Arenalsjön. Vi färdas med båt över sjön och får njuta av ett böljande landskap runt omkring oss. Väl på andra sidan färdas vi vidare mot de gröna bergen, Monteverde. Här i den molndisiga regnskogen finns bland annat över 100 olika däggdjur, 30 sorters kolibrier och 2500 växtarter! För alla kaffeälskare blir eftermiddagens besök på en kaffeplantage en smakrik upplevelse (ingår i upplevelsepaketet).

Dag 8
Monteverde
Vi inleder dagen med en vandring i naturreservatet Santa Elena för att komma nära det rika djur- och växtliv som finns här. Därefter besöker vi en trädgård där olika sorters färgglada kolibrier flyger omkring. Den bergiga regionen med regnskog bland molnen är hem åt Sydamerikas vackraste fågel Praktquetzal. Här hittar du även Children’s Eternal Rainforest, ett reservat med fjärilsträdgård och butik, som grundats av skolbarn runt jorden. Efter besöket har du möjlighet till en rad olika utflykter. Passa på att bekanta dig mer med reptiler och fjärilar eller färdas högt uppe bland trädkronorna under en tur i linbanan. Det är bara att välja vad som känns roligast att hitta på resten av dagen! På kvällen när mörkret har lagt sig arrangeras en vandring för att se nattaktiva djur och insekter. Kvällsturen ingår i upplevelsepaketet. Eftermiddagens övriga utfärder bokas på plats.

Dag 9-12
Monteverde - Tambor
Från Monteverde tar vi oss med buss och båt ner mot Stillahavskusten och våra sol- och badhotell i Tamborområdet. Nicoyahalvön i Guanacasteprovinsen vid Stilla Havet rymmer flera av Costa Ricas mest undangömda platser. Kontrasten mellan höglandet, med sin bergiga regnskog, och de vidsträckta sandstränderna ute vid kusten är slående. Området har länge varit isolerat och oexploaterat på grund av ålderdomliga vägar, men de har nu förbättrats liksom transporterna hit. Här finns idag moderna semesterhotell med alla bekvämligheter man kan tänka sig. Dagarna vid Stilla Havet är först och främst reserverade för en avkopplande sol- och badsemester i vacker och inspirerande miljö på något av de två hotell som vi erbjuder. Naturligtvis erbjuds utfärder och aktiviteter som bokas på plats.
Dag 13
Tambor - San José
Efter att ha avnjutit frukosten och kanske tagit ett sista dopp under förmiddagen är det dags för återresa med buss till vårt hotell i San José. Från Tambor tar vi färjan tillbaka över sundet mellan Paquera och Puntarenas (ca 1,5 timmes båtresa) och når huvudstaden på kvällen. 
Dag 14-15
San José - Sverige
Tidig transfer till flygplatsen för hemresa mot Skandinavien från detta underbara tropiska paradis. Hemkomst nästa dags morgon.

Utflyktspaket - Tillval

Heldagstur Arenal & La Fortuna
Under denna utflykt bekantar vi oss med några av Arenalområdets största sevärdheter. Dagen inleds med en vandring högt uppe bland trädtopparna på Arenals hängbroar. Här kommer vi nära regnskogens artrika flora och fauna. 

Innan lunch (ingår) besöker vi vattenfallet i La Fortuna med möjlighet till ett uppfriskande dopp. Vandringen ner till vattenfallet (ca 15 min) går i kuperad terräng och kräver god rörelseförmåga. På eftermiddagen vandrar vi i Arenal Volcano National Park och dess lavadelta som täckte marken så sent som på 90-talet. Från vandringens slutpunkt kan du njuta av den mäktiga vulkanen från närmre håll.

Coffee tour
Under ett guidat besök på en kaffeplantage i Monteverdeområdet får vi veta hur den ”gyllene bönan” odlas, skördas och förädlas. Turen inleds i de frodiga kaffefälten där vi får en beskrivning om vad som skiljer de olika kaffesorterna åt. I fabriken sorteras bönorna upp efter kvalitet och skickas sedan till soltorkning och så småningom rostning. Givetvis bjuds vi även på ett utsökt smakprov och får möjlighet att handla costaricanskt kaffe med oss hem.

Kvällsvandring i Monteverde
När solen går ner är det många nattaktiva djur som vaknar till liv i regnskogen. Tvättbjörnar, bältdjur, sengångare är några av de djur som kommer ut och letar efter mat. Det finns även möjlighet att se spindlar, grodor och många olika sorters insekter. Följ med på en guidad vandring där vi får se regnskogen i en annan skepnad.

Pris: 1350 kr/person

Värt att veta

Observera
För att kunna bekräfta bokningen till vår agent i Costa Rica behöver vi få in en kopia av ditt pass senast 60 dagar innan avresa. Passkopian kan mailas till passuppgifter@solresor.se. Vänligen uppge bokningsnummer och avresedatum.

Resenärer till Costa Rica måste ansöka om ett inresetillstånd till USA, så kallat ESTA. Läs mer om detta under rubriken Pass, visum och vaccinationer nedan.

Bekvämlighet
Denna rundresa kräver att man på egen hand i vissa fall skall kunna ta sig fram till fots där höjdskillnader och trappor kan förekomma. Resenären ansvarar själv för att följa med gruppen vid dessa tillfällen, eller bekosta annan egen transport om detta inte kan ske. Vid allvarligare rörelsehinder bör ledsagare medfölja.

Deltagare
Rundresan genomförs vid minimum 20 anmälda deltagare. Vid händelse av en inställd resa meddelar Solresor samtliga anmälda deltagare snarast möjligt, dock senast 14 dagar före avresedagen. Solresor ska även, om möjlighet till detta finns, erbjuda anmälda deltagare alternativa avresor.

Dricks
Det har i många länder blivit kutym att lämna dricks och som resenär får man ta seden dit man kommer. Många inom servicebranschen förväntas tjäna in en stor del av sin inkomst genom dricksen, såsom lokalguider, chaufförer, väskbärare, hotellstäderskor, kypare etc. Att ge dricks är frivilligt och ska ges som en uppskattning vid mottagande av god service. Vi kan inte avskaffa drickssystemet men våra färdledare ger råd om vilken summa som är lämplig för olika tjänster. Av kulturella skäl är det olämpligt att förbetala dricks. Drickssystemet är en sporre att alltid ge bästa möjliga service. Därför rekommenderas att dricks ges efter erhållen service. En fingervisning för rundresa i Costa Rica är att ge per person ca 40 USD i dricks.

Flygresan
Vi flyger med SAS och United Airlines till San José med flygbyte i New York (Newark). På vissa avgånger även flygbyte i Oslo. Skärpta säkerhetskontroller vid resa till/via USA kräver tidigare incheckning. Vi ber dig därför att inchecka in i god tid före avgång. Incheckningen stänger 60 minuter före avgång och du ska vara vid gaten 25 minuter före avgångstid. Observera att väntetid kan förekomma vid flygbytet. Mat och alkoholfri dryck ombord ingår mellan Stockholm och Newark. På sträckan mellan Newark och San José finns mat och dryck att köpa. På denna sträcka erbjuder United Airlines ej specialmat. Sittplatser ombord kan inte förköpas och platser med större benutrymme tilldelas endast vid incheckning.

För mer bagageinformation läs här! 

Observera reglerna för vätskor i handbagaget. Se www.transportstyrelsen.se för mer information. Viktiga mediciner och ömtåliga eller stöldbegärliga saker ska du ta med som handbagage, vilket du själv ansvarar för. Bagageutrymmet i bussen under rundresan är begränsat. Vi rekommenderar därför mjuka resväskor eller väska av modell ”sportbag”.

Försäkring
Vi rekommenderar att du tecknar en heltäckande reseförsäkring. De rundresor vi erbjuder innebär andra förutsättningar jämfört med en resa till en traditionell charterdestination. Genom en heltäckande reseförsäkring som Solresor erbjuder har du en försäkring som innehåller de moment som är viktiga på den typen av resa och som kan vara mindre täckt i en hemförsäkring, såsom:
* Täckning av privat sjukvård - utan att försäkringsbolaget behöver godkänna i förväg. Den allmänna sjukvården kan vara bristfällig på en del av de platser vi besöker.
* Täckning av alla våra aktivitetsmoment, såsom paddling, safari och annat.
* Invaliditetsskydd. Kontakta gärna oss då vi har ett nära samarbete med Gouda reseförsäkring.

Om du som redan har bokat Gouda reseförsäkring skulle behöva kontakta dem, nås de på +46 8 615 28 00.
Ditt försäkringsnummer är detsamma som bokningsnumret som du finner på ditt resebevis

Klimat & klädsel
Temperaturskillnaderna är små över året. I låglandet ligger de på 20-30 grader. I inlandet, t.ex. Monteverde kan sjunka ner till 10 grader. Även om vi besöker landet under dess torra period befinner vi oss periodvis i regnskogen eller liknande område där luftfuktigheten är hög och det förekommer dagliga regnskurar. Vädret kan också växla snabbt under vissa etapper av resan. Vi rekommenderar dig därför att ta med regnponcho och varma kläder. Vid Stilla Havskusten är klimatet varmare och stabilare. Tänk på att ta med bekväma skor för promenader och vandringar!

Pass, visum och vaccinationer
Kontrollera i god tid att ditt pass är giltigt minst 6 månader efter planerat hemkomstdatum. Flygbyte sker i New York vilket innebär att den amerikanska invandrarmyndigheten måste passeras. För svenska medborgare gäller visa waiver-programmet vid inresa till USA, vilket innebär att visering inte behövs för vanliga turistresor på kortare tid än tre månader. Från januari 2009 gäller att resenären personligen måste registrera sig hos de amerikanska myndigheterna (Department of Homeland Security) genom att fylla i en blankett på Internet http://esta.cbp.dhs.gov senast tre dagar innan avresa. När ansökan godkänts erhålles ett elektroniskt inresetillstånd som sedan gäller för obegränsat antal resor till USA under två års tid, eller så länge som passet är giltigt. Från och med 8 september 2010 är kostnaden för ansökan 14 USD. Visum till Costa Rica krävs inte för svenska medborgare. För medborgare i annat land kan aktuella visumregler kontrolleras på Costa Ricas ambassad i Oslo på telefon +47 22 42 58 23. Krav och rekommendationer rörande vaccinationer är föränderlig information. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral angående nödvändiga vaccinationer inför resan.

Solresor i Costa Rica
Svensktalande färdledning under rundresan. Under delar av rundresan och vid vissa utfärder kan lokala engelsktalande guider att stå för guidning på grund av nischkunskap och lokala lagar.

Speciella önskemål
För reguljärflyg gäller särskilda regler vid graviditet, handikapp samt specialmat och platsbokning. Förfrågan om specialmat eller flygplatsservice vid handikapp skall göras vid bokningstillfället eller snarast efter erhållen bokningsbekräftelse. Klar specifikation över handikapp skall lämnas.

Valuta
Valutan i Costa Rica heter colón och förkortas CRC. 1 000 CRC motsvarar cirka 16 kronor (okt 2016). Valutan kan inte köpas i Sverige. Vi rekommenderar att man tar med sig USD och växlar på plats.

Öppet köp
För dig som bokar Solresors avbeställningsskydd gäller öppet köp fram till 90 dagar innan avresa på rundresor och resor med reguljärflyg till ordinarie pris.

Dela nuvarande URL via E-mail