Det stora safariäventyret

Förbered dig på ditt livs största äventyr! Följ med på en fantastisk rundresa genom södra Afrikas största skatter. Upplev det bästa av Sydafrika, Botswana, Namibia och Zambia. Även den mest härdade globetrottern kommer att glädjas av programmet som innehåller Kapstaden, ökenvandring, tälta i det fria, Victoriafallen, Etosha och mycket mer.

Exempel på vad du upplever under rundresan Det stora Safariäventyret:
• Safari i Etosha Nationalpark
• Victoriafallen mellan Zambia och Zimbabwe
• Besök hos himbasastammen och sanfolket
• Namibias enorma sanddyner
• Världsmetropolen Kapstaden

Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom oftast en engelskspråkig lokalguide med.Resan omfattar en 21 dagars rundresa i Sydafrika, Namibia, Botswana och Zambia.

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Allt detta ingår
Se hela listan här

Dagsprogram

Dag 1-2
Skandinavien - Kapstaden
Skandinavien - Kapstaden

Flyget tar oss från Skandinavien, via Dubai, till Kapstaden. Vi anländer till Cape Town International Airport på morgonen. När vi hämtat vårt bagage, åker vi direkt till vårt hotell för att få lite välbehövd vila efter en lång resa.

Dag 3
Staden mellan de två haven
Staden mellan de två haven

Idag börjar äventyret på riktigt! Vi lämnar hotellet tidigt på morgonen och kör längs Atlanten mot Cape Point Nature Reserve. Vi gör ett kort stopp i Hout Bay, som bjuder på en spektakulär utsikt över bergen och stranden.
Cape Points naturreservat ligger där Atlanten möter Indiska Oceanen. Spetsen på Kapudden erbjuder en oslagbar och vacker utsikt över haven. Naturreservatet omfattar 7 750 hektar med varierande flora och fauna. Kapudden består även av två andra uddar – den kända Godahoppsudden och Cape Maclear. Här är det obeskrivligt vackert och djurlivet är mycket imponerande.

Dag 4
Taffelberget och Kapstaden
Taffelberget och Kapstaden

Vi avnjuter en härlig frukostbuffé innan vi fortsätter utforska naturreservaten i Kapstaden. Vi beger oss till en av stadens mest kända landmärken, Taffelberget. Den platta toppen ligger på 1086 meters höjd och hamnade på UNESCO:s världsarvslista 2011. Berget är inte bara en av de mest kända turistattraktionerna utan här finns även cirka 1400 olika växtarter (bland annat 250 olika arter av tusenskönor!) Förutom växter är berget även hemvist för många djur. Utsikten från toppen sträcker sig över hela Kapstaden och över omgivningarna.
Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.

Dag 5
Den torra västkusten
Den torra västkusten

Efter frukost är det dags att lämna Kapstaden för att köra nordväst till hjärtat av Namaqualand. Resan på närmare sju timmar tar oss till ett naturskönt område nära gränsen till Namibia. Vi gör lunchstopp längs vägen och när vi kommer till Namaqualand slår vi upp vårt camp för natten. Namaqualand sträcker sig från Atlanten i väst till den lilla staden Pofadder i öst, norrut från Orange River och från söder Garies. Det bergiga och vackra området är bland annat känt för sina blommande prästkragar under sommarmånaderna och för sin utvinningsrikedom. Många gruvor utvinner koppar och det har gjorts flera diamantfynd i Namaqualand.
Övernattning i lägret och alla måltider ingår.

Dag 6
Världens näst största canyon
Världens näst största canyon

Idag ska vi korsa gränsen till Namibia och under eftermiddagen kommer vi fram till Fish River Canyon.
Vi sätter upp våra tält och utforskar sedan området. Ravinen, förmodligen världens näst största som är 16 mil lång, 27 kilometer bred och 550 meter djup. Här har spår av människan hittats, som kan dateras ända till stenåldern. Det oändligt långa landskapet skapar en svindlande, men kittlande, känsla med sina höga klippor och djupa raviner. Mot kvällen njuter vi av den vackra skymningen i det 500 miljoner år gamla geologiska fenomenet.
Övernattning i lägret och alla måltider ingår.

Dag 7
Lüderitz och spökstaden Kolmanskop
Lüderitz och spökstaden Kolmanskop

På morgonen fortsätter vår resa ut mot den historiska hamnstaden Lüderitz. Staden som förvånar med sin mycket speciella arkitektur i tysk art-nouveau stil är döpt efter den tyska köpmannen Adolf Lüderitz. Det känns surrealistiskt att röra sig genom staden med byggnader i jugendstil.

Efter besöket i Lüderitz beger vi oss till spökstaden Kolmanskop. Den blomstrande staden var en gång hem åt hoppfulla tyska gruvarbetare på jakt efter diamanter. Idag är det en förfallen spökstad och ett riktigt paradis för alla fotografer.
Övernattning på hotell. Frukost ingår.

Dag 8-9
Världens största sanddyner
Världens största sanddyner

Resan fortsätter norrut genom ett ständigt skiftande landskap. Målet är inställt på ett tältläger vid den gigantiska Namiböknen. Namib betyder enorm på svenska - och det är verkligen rätt term för Namiböknen. Öknen sträcker sig efter hela Namibias kust, in i Angola och även norra Sydafrika. Den 2000 kilometer långa öknen är en av världens äldsta och största. Vi avslutar dagen med en häftig vandring genom sanddynerna.

Vi vaknar upp i vårt tältläger och efter frukost ska vi ta oss igenom de väldiga sandbankarna på Sossusvlei och Deadvlei. Vi går fem kilometer under dagen, orkar man inte gå hela sträckan finns det möjlighet att åka bil men då mot en extra kostnad. Sossusvlei och Deadvlei är uttorkade sjöar som omges av enorma, röda sanddyner som skapar ett kargt, men vackert, landskap. Dagen avslutas med en mindre tur genom Sesriem-dalen.
Övernattning i lägret och alla måltider ingår.

Dag 10-11
Atlantens kust och det marina djurlivet
Atlantens kust och det marina djurlivet

Vår resa genom Namibia fortsätter norrut med ett lunchstopp i Walvis Bay. Här kan vi beskåda flamingos som samlas längs strandkanten för att hitta lättfångad mat - var beredd med kameran! Vi ankommer under eftermiddagen till Swakopmund, en gammal tysk kolonialstad. Det är en mysig semesterort med flera bra fiskrestauranger. På kvällen beger vi oss till ett lokalt hotell där vi checkar in.

Efter en god natts sömn är det dags att fylla lungorna med frisk havsluft från Atlanten. Under dagen tar vi oss till en sälkoloni, där vi på nära håll kommer att få se dem sola på klipporna. Pelikaner kan även berika vår dag liksom flera andra fågelarter. Det kommer också ges möjlighet att prova havets läckerheter, nämligen ostron.
Boende på lokalt hotell, frukost ingår.

Dag 12
The White Lady
The White Lady

Efter ett par härliga dagar vid kusten beger vi oss in mot landet med siktet inställt på den högsta punkten i Namibia. Brandberget, med sin högsta punkt på 2606 meter, har under århundraden varit en helig och andlig plats, bland annat för Sanfolket.
Efter lunch besöker vi en av de 45 000 grottmålningar som berget döljer - nämligen målningen, The White Lady. Den Vita Damens (som enligt vissa inte är en dam utan en medicinman) ursprung har länge gäckat arkeologer som presenterat många teorier. Idag anses den härstamma från Sanfolket och den är minst 2000 år gammal.
Övernattning i lägret. Alla måltider ingår.

Dag 13
Bushmannens berättelser
Bushmannens berättelser

Turen går genom den oändliga Damaralandregionen även kallad Twyfelfontein. Det torra området kantas av klippor och platta sandslätter. Vi stannar vid Twyfelfontein där en vandring till grottor med hällristningar väntar oss. Platsen har varit bebodd i 6000 år. Jägar – och samlarfolket, och Khokhoi har varit bosatta här. Båda grupperna har använt platsen för religiösa ritualer och därigenom har hällristningarna skapats. Hällristningarna är utsedda som världsarv av UNESCO och de föreställer allt från djur till människor.
Övernattning i lägret med alla måltider ingår.

Dag 14
Möte med Himbasastammen
Möte med Himbasastammen

Idag besöker vi den nomadiska Himbastammen, som lever ett speciellt liv i ett hårt ökenklimat. Vi får inblick i deras liv, som knappt har förändrats genom åren. Himbastammen har ett mycket speciellt sätt att leva. Kvinnorna är kända för sina speciella frisyrer och rödmålade kroppar som symboliserar blodet, livet och jorden.

Senare under dagen ger vi oss ut på en safaritur i Etosha National Park. Övernattning i lägret med alla måltider ingår.

Dag 15-16
Två dagars safari i Etosha
Två dagars safari i Etosha

Vi viger två hela dagar åt att utforska Etosha vilket är en av Afrikas viktigaste nationalparker. Här kommer vi få uppleva fantastiska safariupplevelser. Parken omfattar hela 22,912 kvadratkilometer (vilket motsvarar mer än två hela Skåne). Etosha betyder "den stora vita platsen" efter den stora saltöknen som ligger mitt i parken. Många djur, fåglar och reptiler finns i Etosha och de samlas vid vattenhålen. Här finns även den utrotningshotade svarta noshörningen som vi har chans att se.
Övernattning i lägret och alla måltider ingår.

Dag 17
Besök hos Sanfolket
Besök hos Sanfolket

Efter några fantastiska dagar i djurriket, beger vi oss in i en bortglömd värld. Vi besöker Sanfolket för att få uppleva deras kultur och levnadssätt. Sanfolket är ättlingar till södra Afrikas ursprungsbefolkning och vi kommer få en unik inblick i deras stolta historia. Vi reser tillbaka i tiden och kommer dessutom att få lära oss mer om deras komplexa klickspråk.
Övernattning i lägret och alla måltider ingår.

Dag 18
Mokoro-tur i Okavango
Mokoro-tur i Okavango

Våra dagar i Namibia börjar närma sig sitt slut. Idag tar vi oss till Capriviremsan, som ligger precis vid gränsen till Botswana. Vårt tältläger ligger vackert beläget vid floden som når till den stora Zambezi. Under dagen tar vi en båttur i mokoro-båtar och simmar i flodens berömda ”pooler”. Från vår kanot kommer vi väldigt nära djur- och fågellivet i deltat och en mokoro-tur är verkligen ett måste i Caprivi.
Övernattning i lägret med alla måltider ingår

Dag 19-20
Världens största population av elefanter och båtsafari
Världens största population av elefanter och båtsafari

Äventyret tar oss idag genom Bwabwatas nationalpark till vårt nästa mål på resan, Botswana. Vi anländer till lägret under eftermiddagen och senare under kvällen njuter vi av solnedgången över Chobe River. 

Vi går upp tidigt nästkommande morgon för att bekanta oss med djuren. Chobe National Park inrymmer världens största bestånd av elefanter. Cirka 70 000 elefanter rör sig dagligen i parken. Förutom elefanter erbjuder nationalparken en myriad av vackra djur och de fascinerande baobabträden. Under eftermiddagen njuter vi av båtsafari på Chobe-floden. Från båten kommer vi förhoppningsvis se de stora elefanthorderna som svalkar sig med bad, giraffer som betar vid flodkanten och flera fågelarter.
Övernattning i lägret. Alla måltider är inkluderade.

Dag 21-22
Victoriafallen
Victoriafallen

Vi korsar gränsen till Zambia och tar oss till Victoriafallen – utan tvekan en av Afrikas mest imponerande vyer. Det finns även möjlighet att se fallen från Zimbabwe, men tänk då på att skaffa visum innan. (Det kan du göra vid gränsen, mot en kostnad)

Du bestämmer själv hur du vill tillbringa dina dagar här. Njut av livet, åk till den lokala marknaden, hoppa bungyjump, besök vattenfall eller varför inte åka helikopter över vattenfallen? Det finns mängder av alternativ (Observera att dessa är förslag på utflykter och är mot en extra kostnad).
Det ingår frukost båda dagarna.

Dag 23
Lusaka och avresa
Lusaka och avresa

Äventyret börjar lida mot sitt slut. Efter en trevlig frukost packar vi bilen och beger oss mot Zambias huvudstad, Lusaka. Under bilfärden njuter vi av det fantastiska Afrika som vi har fått uppleva under dessa otroliga dagar. Längs vägen finns det tid att reflektera över vårt 21 dagars långa äventyr.

Priser

Vi beklagar, vi kunde ej hitta några resor som matchar ert sök.

Allt detta ingår

 • Flyg t/r Skandinavien-Kapstaden, Lusaka-Skandinavien
 • Alla skatter och avgifter
 • All mat och dricka ombord på planet
 • 13 övernattningar i tältläger med alla måltider inkluderade
 • Besök i Cape Points naturreservat, Sydafrika
 • Taffelberget, Sydafrika
 • Naturreservat i Namaqualand, Sydafrika
 • Fish River Canyon, Namibia
 • Ökenvandring i Namib, Namibia
 • Rundtur i Lüderitz och Kolmanskop, Namibia
 • Besök i sälkoloni, Namibia
 • Grottmålningar i Brandberget, Namibia
 • Hällristningar vid Twyfelfontein, Namibia
 • Besök hos Himbasastammen och Sanfolket, Namibia
 • Safari i Etosha National Park, Namibia
 • Båttur i Okovongo, Namibia
 • Safari och båttur vid Chobe-floden, Botswana
 • Viktoriafallen, Zambia
 • Alla inträden och parkavgifter
 • 8 övernattningar på hotell med frukost
 • Svensktalande reseledare

Dela nuvarande URL via E-mail