• Reslängd 11 dagar

Makalösa Marocko

0
Tillbaka

RUM & PRISER

  • Antal resenärer
     
Avbryt Reser från
Från
 
  • Stockholm
Avbryt Avresedatum
Välj avresedatum
Genomsnittligt pris per månad
Avbryt Resenärer
Välj antal resenärer
  • Vänligen ange barnålder

Om rundresan

Vår rundresa i Marocko lämnar ingen oberörd. Vi färdas mellan de fyra kungliga städerna Marrakesh, Rabat, Meknes och Fez bland myllrande folkliv, färgsprakande marknader och storslagna monument. Resan går vidare genom spektakulärt ökenlandskap som avbryts med fantastiska frodiga oaser för att till sist avslutas vid de ljuvliga stränderna i Agadir. Detta är en rundresa där alla sinnena får sin njutning.

En 11-dagars rundresa i Marocko, pris från 9 995 kr.

Ladda ner PDF här!

Allt detta ingår i resans pris
Stadsrundtur i Marrakech med bl.a. minareten Koutoubia, Bahiapalatset och Medinan. 
• Stadsrundtur i Casablanca med bl.a. Anfa, Ain Diab och Hassan II:s moské
• Stadsrundtur i Rabat med bl.a. det kungliga palatset, ruinerna av Oudaia, Hassantornet och Muhammad V Mausoleum 
• Stadsrundtur i Fez bl.a. medinan, Madrasan Bou Inaniya och den kungliga moriska porten. 
• Frukost dag 2-11 
• Lunch dag 2-10 
• Middag dag 1-10 
• 10 nätter på fyrstjärniga hotell, (2 nätter i Marrakech, 1 natt i Meknes, 2 nätter i Fez, 1 natt i Merzouga , 1 natt i Ouarzazate och 3 nätter i Agadir) 
• Svensktalande färdledare och engelsktalande lokalguide 
• Flyg Marocko t/r med Norwegian
• Alla transfers och transporter i buss beskrivna enligt rundresans program

Enkelrumstillägg från: 1406 kr

Avresor från Stockholm
2017
1 februari 2017
15 februari 2017
1 mars 2017

Dagsprogram

Dag 1
Skandinavien - Marrakesh
Vår Solresorguide möter oss vid ankomsten till flygplatsen Menara i MarMrakech och det blir transfer till hotellet för incheckning. Välkomstmöte arrangeras på hotellet under kvällen följt av middag.

Dag 2
Marrakesh
Idag ska vi få uppleva den exotiska staden Marrakesh. Vi får en guidad stadsrundtur och kommer under förmiddagen att besöka bland annat Koutoubiaminareten, Bahiapalatset och Saadiamausoleet. På eftermiddagen går vi till medinan, som är arabiska för stad och används i Nordafrika för benämna stadskärnan. Här vi har möjlighet att på egen hand uppleva stadens berömda souker, de kommersiella kvarteren. Det råder ett fascinerande myller av olika etniska grupper och den islamiska och arabiska arkitekturen imponerar med sin färgrikedom . Vi tar oss sedan tillbaka till hotellet efter en spännande dag. Middag serveras på kvällen i Palais Chahraman.

Dag 3
Marrakesh – Casablanca - Rabat - Meknes
Efter frukost färdas vi vidare mot Marockos största stad, Casablanca. Casablanca är Marockos viktigaste handels-, industri- och hamnstad. Den stora hamnen, som är den största i Nordafrika, tar hand om nästan trefjärdedelar av Marockos utrikeshandel. Vi besöker den äldsta delen i staden Anfa och vi går sedan längs den vackra strandpromenaden Ain Diab. I Casablanca ligger även en av världens största moskéer: kung Hassan II:s moské. Vi betraktar moskén från utsidan innan det är dags för oss att ge oss av mot Marockos administrativa huvudstad, Rabat. I Rabat äter vi först lunch innan vi får en guidad stadsrundtur. Vi kommer att få se Kasbah Oudayas, Hassans torn, mausoleet över Mohammed V och mycket mer. Vi får tid att vandra runt i staden på egen hand innan vi fortsätter till Meknes.

Meknes grundades på 1100-talet av Almorabitine som en militär befästning. Meknes blev huvudstad under Sultan Moulay Ismail (1672 - 1727), grundaren av Alawitedynastin. Vi besöker den majestätiska Bab Mansourporten och den myllrande medinan innan vi styr färden mot hotellet där vi checkar in. Middagen avnjuter vi på hotellet denna kväll.

Dag 4
Meknes - Volubilis - Fez
Idag ska vi få blicka in i en över tvåtusenårig historia. Efter frukost lämnar vi Meknes och åker norrut till det arkeologiskt intressanta Volubilis, platsen för de största och bäst bevarade romerska ruinerna i Marocko. I Volubilis, som är ett skyddat världsarv av Unesco, får vi en guidad vandring genom området. Efter besöket fortsätter vi färden till den kända staden Fez.

Fez är den äldsta av Marockos så kallade fyra kungastäder. De övriga är Marrakesh, Rabat och Meknes. Staden grundades under 800-talet av Moulay Idriss och har genom åren varit huvudstad i flera dynastier. Vi checkar in på hotellet för de kommande två nätterna och förbereder oss med en god middag för att möta denna charmerande stad.

Dag 5
Fez
Hela dagen ägnas åt den kungliga staden Fez. Vi får följa med vår guide till stadens många höjdpunkter och vi ser mausoleet Moulay Idriss II, Madrasa Bou Anania, Karaouinemoskén, Najjarinefontänen samt Fez El Bali och Fez El Jadid. Efter lunch, som vi intar i Palais Firdaous, fortsätter vi till medinan och den livliga souken. Vi får tid på egen hand att fynda kryddor, tyger och udda konsthantverk. På kvällen avnjuter vi en god middag tillsammans.

Dag 6
Fez - Erfoud - Merzouga
Idag ska vi få uppleva de lokala traditionerna samt vackra och spektakulära naturscenerier. Efter frukost är det avresa till Erfoud via staden Medelt. Vår resa går på idylliska vägar genom grönskande ceder- och ekskogar över Atlasbergen. Vi är nu uppe i de områden som befolkas av berber som lever enligt gamla traditioner. I en av byarna gör vi ett stopp för att närmare stifta bekantskap med deras traditioner.

När vi sedan passerat genom bergen tar Saharaöknen vid med sitt karga och oändliga landskap som endast avlöses av gröna frodiga små oaser och ger kontrastrika upplevelser. En av oaserna, Erfoud, ägnar vi extra uppmärksamhet åt för dess speciella skönhet. Det här är inspelningsplatsen för ett stort antal filmer. ”Marschera eller dö”, med bland andra Max von Sydow, har spelats in här. Resan går vidare genom Saharas sanddyner till nästa oas, Merzouga, där vi checkar in på vårt hotell.

Dag 7
Merzouga - Rissani - Tineghir - Ouarzazate
Vi startar vår resa idag från Merzouga mot första målet Rissani. Det här är födelseplatsen för Alawitedynastin som regerat Marocko från 1666. Urfadern i dynastin var Ali Cherif och hans ättling Mohammed VI är idag kung av Marocko. Efter besöket i Rissani fortsätter vår resa genom Jorf, en palmskog mitt ute i ett annars kargt och torrt ökenlandskap. Vi fortsätter till Tineghir som är ingången till Höga Atlasbergen. Från Tineghir passerar vi ett ravinlandskap genom Atlasbergen med klippväggar sidan om oss på upp till 300 meter. Lunchstoppet sker i en underbar oas innan vi kör sista biten på sträckan som kallas ”Kasbahs Miles”. Kasbahs Miles går genom underbara Rosornas dal där det odlas 3000 – 4000 ton av damascenerrosor som eteriska oljor och rosenvatten utvinns från. Vi kommer så fram till Quarzazat och checkar på vårt hotell där middag serveras på kvällen.

Dag 8
Quarzazat – Taroudante - Agadir
Efter frukost gör vi en guidad vandring genom Ouarzazat och besöker stadens viktigaste sevärdheter. Omgivnigarna är kända för de mängder av filminspelningar som skett här. Bland annat spelades delar av Lawrence av Arabien in här. Efter lunch kör vi söderut och kommer till Taroudante. Taroudante kallas ofta för ”Marrakesh mormor” på grund av sin likhet med Marrakesh. Det är en muromgärdad marknadsstad och vi gör en stadsvandring under eftermiddagen. Det är sedan dags för dagens sista färd som går till den vackra kuststaden Agadir. Vi checkar in för de tre avslutande nätterna och får chans att smälta intrycken av underbara Marocko.

Dag 9
Agadir
Idag blir det en sista guidad tur och den går genom Agadirs fram till stadens vackra kasbah. Kasbahn byggdes 1540 för att skydda staden mot portugisernas härjningar och härifrån får vi en underbar utsikt över staden. Vi får sedan njuta av staden eller varför inte koppla av på den vackra stranden. Vår guide delar gärna med sig av tips på spännande saker att göra i Agadir.

Dag 10
Agadir
Fri dag på egen hand.

Dag 11
Hemresa
Bussen tar oss till flygplatsen där vi checkar in för hemresa.

Värt att veta

Observera
För att kunna bekräfta bokningen till vår agent i Marocko behöver vi få in en kopia av ditt pass senast 60 dagar innan avresa. Passkopian kan mailas till passuppgifter@solresor.se. Vänligen uppge bokningsnummer och avresedatum.

Bekvämlighet
Denna rundresa kräver att man på egen hand i vissa fall skall kunna ta sig fram till fots där höjdskillnader och trappor kan förekomma. Dessa etapper är inte avancerade men kräver dock en viss kondition för sitt genomförande. Resenären ansvarar själv för att följa med gruppen vid dessa tillfällen, eller bekosta annan egen transport om detta inte kan ske. Vid allvarligare rörelsehinder bör ledsagare medfölja.

Deltagare
Rundresan genomförs vid minimum 20 anmälda deltagare. Vid händelse av en inställd resa meddelar Solresor samtliga anmälda deltagare snarast möjligt, dock senast 14 dagar före avresedagen. Solresor ska även, om möjlighet till detta finns, erbjuda anmälda deltagare alternativa avresor.

Dricks
Det har i många länder blivit kutym att lämna dricks och som resenär får man ta seden dit man kommer. Många inom servicebranschen förväntas tjäna in en stor del av sin inkomst genom dricksen, såsom lokalguider, chaufförer, väskbärare, hotellstäderskor, kypare etc. Att ge dricks är frivilligt och ska ges som en uppskattning vid mottagande av god service. Vi kan inte avskaffa drickssystemet men våra färdledare ger råd om vilken summa som är lämplig för olika tjänster. Av kulturella skäl är det olämpligt att förbetala dricks. Drickssystemet är en sporre att alltid ge bästa möjliga service. Därför rekommenderas att dricks ges efter erhållen service. En fingervisning för en rundresan i Marocko är att ge per person 40 EUR i dricks.

Flygresan
Flyg i ekonomiklass med Norwegian. Utresa via Oslo till Marrakesh och hemresa från Agadir. Mat och dryck finns till försäljning ombord.Vi reserverar oss för eventuella ändringar i resrutten.

För mer bagageinformation läs här! 

Observera reglerna för vätskor i handbagaget. Se www.transportstyrelsen.se för mer information. Viktiga mediciner och ömtåliga eller stöldbegärliga saker ska du ta med som handbagage, vilket du själv ansvarar för. Bagageutrymmet i bussen under rundresan är begränsat. Vi rekommenderar därför mjuka resväskor eller väska av modell ”sportbag”.

Försäkring
Vi rekommenderar att du tecknar en heltäckande reseförsäkring. De rundresor vi erbjuder innebär andra förutsättningar jämfört med en resa till en traditionell charterdestination. Genom en heltäckande reseförsäkring som Solresor erbjuder har du en försäkring som innehåller de moment som är viktiga på den typen av resa och som kan vara mindre täckt i en hemförsäkring, såsom:
* Täckning av privat sjukvård - utan att försäkringsbolaget behöver godkänna i förväg. Den allmänna sjukvården kan vara bristfällig på en del av de platser vi besöker. * Täckning av alla våra aktivitetsmoment, såsom paddling, safari och annat.
* Invaliditetsskydd. Kontakta gärna oss då vi har ett nära samarbete med Gouda reseförsäkring.

Om du som redan har bokat Gouda reseförsäkring skulle behöva kontakta dem, nås de på +46 8 615 28 00.
Ditt försäkringsnummer är detsamma som bokningsnumret som du finner på ditt resebevis

Klimat & klädsel
Väder och temperatur varierar i Marockos olika delar. I inlandet och söderut är det oftast varmt och torrt sommartid men längs kusten kan temperaturerna ibland gå ner till runt 16 grader. Även temperaturerna kan variera kraftigt mellan dag och natt i landet. Du kommer alltså sannolikt att uppleva lite skillnader i klimat och temperatur under din resa, vilket du bör tänka på när du packar ditt bagage. Under rundresan kan det bli en del promenader och vi rekommenderar därför bekväma promenadskor.

Pass, visum och vaccinationer
Kontrollera i god tid före avresan att ditt pass är giltigt minst 6 månader efter hemkomst. Solresor ansvarar inte för följderna om resenär saknar giltigt pass. För skandinaviska medborgare krävs inget visum för inresa i Marocko. Utländska medborgare ppmanas att kontakta sitt lands ambassad eller Marockos ambassad 08-545 511 30, för besked om passregler och eventuella visumkrav. Krav och rekommendationer rörande vaccination är under ständig förändring. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information angående nödvändiga vaccinationer inför resan.

Solresor i Marocko
Svensktalande färdledning under rundresan. Under delar av rundresan och vid vissa utfärder kan lokala engelsktalande guider att stå för guidning på grund av nischkunskap och lokala lagar.

Speciella önskemål
För reguljärflyg gäller särskilda regler vid graviditet, handikapp samt specialmat och platsbokning. Förfrågan om specialmat eller flygplatsservice vid handikapp skall göras vid bokningstillfället eller snarast efter erhållen bokningsbekräftelse. Klar specifikation över handikapp skall lämnas.

Valuta
Valutan i Marocko är Dirham, förkortas internationellt MAD. 100 MAD motsvarar cirka 108 SEK (oktober 2016). Växling till den lokala valutan kan endast ske i landet. Vi rekommenderar EUR eller USD för detta. Kreditkort accepteras oftast i de större utikerna, restaurangerna etc. och uttagsautomater är vanligt förekommande i de större städerna. Marocko har utförselregler som begränsar utförsel av marockanska dirhams till 1000 MAD. Detta innebär att valutan kan vara svår att få tag på. Kontakta närmaste växklingskontor för att se om valutan går att beställa hem. Köp euro eller amerikanska dollar i olika valörer innan avresa för övrig reskassa. Det behövs höga valörer om man sedan ska växla till marockanska dirhams och låga valörer om man betalar direkt med euro eller amerikanska dollar. Tänk på att man måste visa passet när man växlar pengar samt spara alla eventuella växlingskvitton eftersom dessa måste uppvisa dessa om man återväxlar dirhams innan hemresa. För närvarnade går det endast att återväxla dirhams på bankerna på flygplatserna.

Öppet köp
För dig som bokar Solresors avbeställningsskydd gäller öppet köp fram till 90 dagar innan avresa på rundresor och resor med reguljärflyg till ordinarie pris.

Dela nuvarande URL via E-mail