• Reslängd: 16 dagar

Karen Blixen Safari

0
Fullbokat
Tillbaka

RUM & PRISER

  • Antal resenärer
     
Avbryt Reser från
Från
 
  • ALLA
Avbryt Avresedatum
Välj avresedatum
Genomsnittligt pris per månad
Avbryt Resenärer
Välj antal resenärer
  • Vänligen ange barnålder

Om rundresan

Se en vild elefant komma lunkade framför motorhuven, känn dammet från en springande noshörning och imponeras av lejonens fantastiska förmåga till avslappning och grace. Ta chansen att uppleva dessa majestätiska djur i deras rätta element och avsluta sedan vistelsen vid härliga sandstränder.

En 7-dagars safariresa i Kenya med en avslutningsvecka vid Indiska oceanen pris fr. 28 995 kr.

Allt detta ingår i rundresan
• Två game walks och sex game drives i Kenya
• Svensktalande färdledning och engelsktalande lokalguide
• Sex nätters boende på lodger under safarin
• Sju nätters boende i dubbelrum på valt hotell och vald pension på Diani Beach.
• Frukost dag 3-8, lunch dag 2-8, middag dag 2-7
• Flyg t/r Nairobi
• Måltider ombord på långflygningarna
• Flyg t/r Nairobi – Mombasa
• Alla transporter och parkavgifter enligt program.

Avresor från Stockholm och Köpenhamn
2017
15 januari
19 februari

Dagsprogram

Dag 1-2
Skandinavien - Mount Kenya    
Vi landar på Kenyatta flygplatsen utanför Nairobi efter frukost dag 2. I ankomsthallen väntar din reseledare och chaufförerna till minibussarna. Vi kör ut på landets enda motorväg, förbi förorter, gatustånd och vandrare, norrut mot bergsmassivet Aberdares och Mount Kenya National Park. Vi checkar in på vår lodge strax innan lunch. Runt Kenyas högsta berg, Mount Kenya (5199 m), finns ett skogsområde som täcker delar av detta höglandsområde på ca 715 km2. Vila ut på hotellets utsiktsdäck och studera bufflar, elefanter och antiloper tätt inpå huset. Redan på eftermiddagen väntar första safarin, en game walk, där vi till fots studerar det rika djurlivet i en lummig skog. Detta kan bokas mot en extra kostnad.
Dag 3
Mount Kenya - Samburu    
Efter den första safarinatten fortsätter äventyret norrut mot Samburureservatet. Vi passerar regionens största ort, Isolo, som är mötesplats för många stammar. Samburu och grannreservaten Buffalo Springs och Shaba bildar ett safariområde på 845 km2 med en otrolig rikedom av djur. Väl framme på vår lodge gör vi en eftermiddags game drive, där vi får möjlighet att se bland annat lejon, leopard, gepard, nätgiraff och elefant.
Dag 4
Samburu    
Vi spenderar hela dagen i Samburu där vi genomför en morgon- samt en eftermiddags game drive. Då naturen i norr är torrare än i söder, finns här djur och växtarter som inte syns i södern. Här finns bl.a. nätgiraff, grevyzebra, giraffgasell och beisaoryx samt gott om reptiler såsom krokodiler, landsköldpaddor och varaner. Under vistelsen i Samburu ges det möjlighet att på egen bekostnad besöka masajernas nära släktingar samburu-folket,ofta kallade samburumasajer, och få en inblick i deras livsstil och titta in i deras hyddor av torkad kospillning. Man känner sig förflyttad 100-tals år tillbaka i tiden och det blir en annorlunda upplevelse.
Dag 5
Samburu - Lake Naivasha    
Från de torra nordliga safariområdena sätter vi kurs söderut mot sodasjön, Lake Naivasha, som har ett rikt fågelliv. Här har olika storkar, pelikaner, örnar och kungsfiskare observerats och det bor många flodhästar i sjön. Vi äter picknicklunch längs vägen innan vi kommer fram till vår lodge. På eftermiddagen beger vi oss till närliggande Crescent Island, där vi tar en båtsafari på Lake Naivasha, där du kan se flodhästar
Dag 6
Lake Naivasha - Masai Mara    
Med starka intryck från Kenyas nordliga och centrala delar söker vi oss nu ytterligare söderut mot det berömda safariområdet Masai Mara, som gränsar till Serengeti och är ett paradis för djur- och naturintresserade. Någon timme efter incheckningen bär det av på en game drive. Den frodiga savannen är hemvisten för ett otroligt rikt och varierat djurliv, allt från den sex ton tunga elefanten till små effektiva termiter. Den så kallade ”gamedriven” pågår ända till skymningen och på vägen tillbaka till lodgen får vi uppleva en spektakulär solnedgång.
Dag 7
Masai Mara    
Hela dagen är vigd till att upptäcka Masai Mara, där vi kommer att genomföra en morgon- samt en eftermiddags game drive. Masai Mara är ett av Afrikas mest berömda naturreservat där vegetationen kännetecknas av det oändliga gyllene gräset omgivet av välvda berg. Naturreservatet ingår i Serengetis ekosystem och beroende på säsong finns alla Kenyas djurarter representerade här. I Masai Mara lever miljontals djur. Lejon, geparder och schakaler är rikt representerade och oftast synliga i närområdet. Om turen är med oss kan vi dagtid få uppleva gepardens imponerande jakt, som ibland leder till ett stort skrovmål. Lejonen jagar framförallt på nätterna och deras morrande kan ofta höras ända till våra rum.
Dag 8
Masai Mara - Mombasa
Efter några betagande dagar i Masai Mara lämnar vi efter frukosten vårt hem för att återvända mot Nairobi. Vid framkomsten till huvudstaden är det dags för ett besök på Karen Blixens gård, där hon bodde under större delen av sitt liv i Afrika. Efter besöket tar vi oss till Pampa Churascaria Brazillian Steakhouse, där vi avnjuter en middag tillsammans. Därefter är det dags att ta avsked från en del av våra nyvunna vänner. Nu väntar en skön och avkopplande solsemester vid Indiska Oceanen. Njut av en skön vistelse vid Diani Beach på Kenyas
Dag 9-14
Mombasa    
Njut av några dagars avkoppling på Diani Beach, Mombasa
Dag 15-16
Mombasa -Skandinavien    
Idag är det dags att lämna Afrika för att ta oss hemåt igen. Med massvis av härliga bilder i minnet och kamera är det nu dags att summera en upplevelsefylld vistelse.

Värt att veta

Observera
För att boka lodgerna i Kenya/Tanzania behöver vi få en passkopia av ditt pass senast 60 dagar innan avresa. Passkopian kan mailas till passuppgifter@solresor.se. Vänligen uppge bokningsnummer och avresedatum.

Barn på safari
Notera att barn är välkomna på safari men att vissa lodger kräver att barn ska vara fyllda 12 år. Av denna anledning har vi en åldersgräns på fyllda 12 år.

Bekvämlighet
En safari är strapatsrik! Vägarna är ofta i dåligt skick och stämmer sällan överens med vad vi européer är vana vid. Transportsträckorna mellan reservaten är intressanta och spännande men kan samtidigt vara tröttande. I reservaten kör minibussarna i naturen och bekvämligheten får stå tillbaka för sinnesintrycken. Våra safaris är inte till för den extremt bekväme utan för den som vill få en djup inblick i landets natur, djurliv och kultur.

Deltagare
Safariresorna genomförs vid minimum 12 anmälda deltagare. Vid händelse av en inställd resa meddelar Solresor samtliga anmälda deltagare snarast möjligt, dock senast 14 dagar före avresedagen. Solresor ska även, om möjlighet till detta föreligger, erbjuda anmälda deltagare alternativa avresor.

Dricks
Det har i många länder blivit kutym att lämna dricks och som resenär får man ta seden dit man kommer. Många inom servicebranschen förväntas tjäna in en stor del av sin inkomst genom dricksen, såsom lokalguider, chaufförer, väskbärare, hotellstäderskor, kypare etc. Att ge dricks är frivilligt och ska ges som en uppskattning vid mottagande av god service. Vi kan inte avskaffa drickssystemet men våra färdledare ger råd om vilken summa som är lämplig för olika tjänster. Av kulturella skäl är det olämpligt att förbetala dricks. Drickssystemet är en sporre att alltid ge bästa möjliga service. Därför rekommenderas att dricks ges efter erhållen service.
 
En fingervisning för rundresa i Afrika är 5 USD/person/dag i dricks till chauffören. På restaurang är det brukligt att ge ca 10 % på notan i dricks. Till hotellpersonal såsom städerskor brukar man ge 2-4 USD per dag och till väskbärare 1 USD per väska. Beloppet är en rekommendation och givetvis frivilligt.

Försäkring
Vi rekommenderar att du tecknar en heltäckande reseförsäkring. De resor vi erbjuder innebär andra förutsättningar jämfört med en resa till en traditionell charterdestination. Genom en heltäckande reseförsäkring som Solresor erbju-der har du en försäkring som innehåller de moment som är viktiga på den typen av resa och som kan vara mindre täckt i en hemförsäkring, såsom: • täckning av privat sjukvård - utan att försäkringsbolaget behöver godkänna i förväg. Den allmänna sjukvården kan vara bristfällig på en del av de platser vi besöker • täckning av alla våra aktivitetsmoment, såsom paddling, safari och annat • invaliditetsskydd.
Kontakta gärna oss då vi har ett nära samarbete med Gouda Reseförsäkring.

Guideservice
Svensktalande färdledning och engelsktalande chaufför/guide under safarin. I Mombasa/Diani Beach engelsktalande lokalguide. Utfärder med engelsktalande guide finns att boka på plats av vår lokala agent.

Klimat och klädsel
Ekvatorn skär rakt genom Kenya varför solen är mycket stark, inte minst vid havet. Försiktighet bör vidtas och hög sol-skyddsfaktor, solglasögon och en lättare huvudbonad rekommenderas.  Generellt är klädstilen i Östafrika informell och avslappnad. På hotellen är det dock ofta kutym för män att till middagen bära långa byxor och inte shorts. Safari-deltagare bör uppmärksamma att även om dagarna ofta är mycket varma och soliga kan morgnar och kvällar vara kyliga i de höglandsområden som besöks. Glöm inte heller bekväma och väl ingångna skor samt badkläder då flera sa-farilodger erbjuder pool. Det kan finnas stora skillnader på ebb och flod längs kusten. Badskor är att föredra med tanke på koraller.

Pass, Visum & Vaccination
Vi vill göra dig uppmärksam på att passet måste vara giltigt 6 månader efter att man lämnat landet. Förutom giltigt pass krävs visum för inresa till Kenya och Tanzania. Viseringen till Tanzania expedieras för svenska medborgare vid passkon-trollen i samband med inträde. Avgiften är 50 USD per person, medtag jämna pengar. För inresa till Kenya ska man ansöka om elektroniskt visum innan avresa. På webbsidan www.ecitizen.go.ke kan resenärer ansöka om visumet un-der menyalternativet create an account. Efter registreringen på hemsidan tar det omkring 7 dagar innan visumet ut-färdas. Det elektroniska visumet ska skrivas ut och tas med tillsammans med passet och visas upp vid ankomsten till Kenya. Viseringsavgiften ligger på USD 50 plus en serviceavgift på USD 1. Vi reserverar oss för eventuella ändringar av dessa avgifter. Kontakta Kenyas ambassad i Stockholm, telefon 08-21 83 00 respektive Tanzanias ambassad i Stock-holm, telefon 08-732 24 32 för ytterligare information.

Tanzania kräver vaccination mot gula febern för alla resenärer som anländer från länder där denna sjukdom förekom-mer, t.ex. Kenya. Dessa resenärer kan vid ankomst behöva visa upp intyg på att de är vaccinerade mot gula febern. Kan man av hälsoskäl inte ta denna vaccination, be din läkare skriva ut ett intyg på engelska. Krav och rekommendat-ioner rörande vaccination är under ständig förändring. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral för aktuell information angående nödvändiga vaccinationer inför resan.
 
Öppet köp
För dig som bokar Solresors avbeställningsskydd gäller öppet köp fram till 90 dagar innan avresa på rundresor med reguljärflyg.

Dela nuvarande URL via E-mail