Karen Blixen Safari

0
Fullbokat
Tillbaka

RUM & PRISER

  • Antal resenärer
Avbryt Reser från
Från
 
  • ALLA
Avbryt Avresedatum
Välj avresedatum
Genomsnittligt pris per månad
Avbryt Resenärer

Om rundresan

Se en vild elefant komma lunkande framför motorhuven, känn dammet från en springande noshörning och imponeras av lejonens grace. Ta chansen att uppleva majestätiska djur i deras rätta element och avsluta sedan vistelsen vid härliga sandstränder.

Exempel på vad du upplever under rundresan Karen Blixen:
• Möjlighet att till se The Big Five
• Sex olika gamedrives i nationalparkerna
• Besök vid Karen Blixens gård
• Boende vid Mount Kenyas fot
• Mombasas milslånga stränder

Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelskspråkig lokalguide/chaufför. 

Resan omfattar en 16 dagars rundresa i Kenya

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Allt detta ingår i rundresan
• Flyg Skandinavien-Kenya t/r med Turkish Airlines
• Inrikesflyg Nairobi – Mombasa
• Måltider ombord på internationella flygningar
• Svensktalande färdledning och engelsktalande lokalguide
• Båtsafari på Lake Naivasha
• Besök på Karen Blixens gård
• Sex nätters boende på lodger under safarin
• Frukost dag 3-8, lunch dag 2-8, middag dag 2-7
• Helpension på safari
• Sex game drives
• Halvpension på Mombasa
• Alla transporter och parkavgifter enligt program.

Sådant som ej är angivet ovan ingår inte i priset. Detta berör exempelvis måltider, drycker till måltider, dricks, entréer och försäkringar.

Dagsprogram

Dag 1-2
Skandinavien - Mount Kenya    
Flyget tar oss, via Doha, till Jomo Kenyattas internationella flygplats strax utanför Nairobi. I ankomsthallen väntar Solresors guide tillsammans med de chaufförer som ska ta oss genom det kenyanska höglandet.  Vi kör förbi förorter, gatustånd och fortsätter norrut mot bergsmassivet Aberdares och Mount Kenya National Park. Strax innan lunch når vi vår lodge, belägen vid Kenyas högsta berg, Mount Kenya, som sträcker sig 5.199 meter över havet. Vår lodge är, förutom kantad av bergen, omgärdad av ett vattenhål som lockar till sig både elefanter och bufflar. Vila ut på hotellets utsiktsdäck och njut av det första mötet med Kenyas rika djurliv. För den som vill ges möjlighet att, mot en extra betalning, gå en första game walk - att till fots närma sig djuren i den lummiga skogen.
Dag 3
Mount Kenya - Samburu    
Efter frukost fortsätter äventyret norrut mot Samburureservatet. Inte nog med att vi korsar ekvatorn på vår väg, vi färdas även genom ett otroligt varierande landskap med små berg, floddalar och vi ser de karaktäristiska baobab-träden. Vi når Samburu vid lunch och vi installerar oss i våra nya omgivningar. Ewoso Ngiro-floden, även kallad den bruna floden, löper tvärs igenom parken och ger livsnäring till ett fantastiskt växt – och djurliv längs vattnet. På eftermiddagen gör vi en game drive och har möjligheten att se elefanter, leoparder, geparder, giraffer och lejon.
Dag 4
Samburu    
Hela dagen stannar vi i Samburu, där vi genomför en morgon- samt en eftermiddagsgamedrive. Naturen i norr är torrare än i söder och därmed finns det större chans att se The Big Five. Vi hoppas på att få se den beige oryxantilopen med sina långa spetsiga horn, den blåbenta somalistrutsen, de grå zebran, den ”köksrutiga” nätgiraffen och den giraffliknande gasellen, gerenuk. Under vistelsen i Samburu rekommenderas ett besök hos masajernas nära släktingar, samburu-folket. Utflykten görs mot en kostnad direkt till hövdingen och den är väldigt uppskattad. Här kan du få en unik inblick i samburumasajernas livsstil, titta in i deras hyddor av torkad kospillning och förflytta dig 100-tals år tillbaka i tiden. En helt annorlunda upplevelse!
Dag 5
Samburu - Lake Naivasha    
Från de torra nordliga safariområdena sätter vi kurs mot sodasjön, Lake Naivasha. Längs den bergiga vägen mot nordöstra Nairobi tar vi en picknicklunch innan vi når insjön Lake Naivsha. Inlandssjön ligger 1881 meter över havet och här har cirka 400 fågelarter siktats. Efter att vi checkat in på vår lodge kommer vi att göra en båtsafari och få möjligheten att se flodhästar samt Crescent Island. Crescent Island användes som inspelningsplats av Karen Blixen-filmen ”Mitt Afrika”.  Från båten kan vi också få se gaseller, giraffer och zebror som betar i det knähöga gräset. För den som vill finns även möjligheten till en safari till fots, mot en kostnad.
Dag 6
Lake Naivasha - Masai Mara    
Med starka intryck från Kenyas nordliga och centrala delar söker vi nu oss söderut mot det berömda safariområdet Masai Mara. Vi når vår lodge vid lunchtid. Lodgen ligger vid ett litet vattenhål där det byggts en 300 meter lång gångbro som leder till en bar. Här kan du njuta av en klassisk, brittisk ”sundowner” medan de vilda djuren närmar sig vattenhålet för att dricka. Efter lunch bär det av på en game drive. Den frodiga savannen är hemvisten för ett otroligt rikt och varierat djurliv, allt från den sex ton tunga elefanten till små effektiva termiter. Afrikas vilda naturliv kan bjuda på vad som helst och däri ligger spänningen. Vid solnedgången kör vi tillbaka till lodgen för att äta middag med savannens många läten i bakgrunden.
Dag 7
Masai Mara    
Hela dagen är vigd till att upptäcka Masai Mara, där vi kommer att genomföra en morgon- samt en eftermiddags game drive. Masai Mara är ett av Afrikas mest berömda naturreservat. Vegetationen kännetecknas av det oändliga gyllene gräset omgivet av välvda berg. Naturreservatet ingår i Serengetis ekosystem och beroende på säsong finns alla Kenyas djurarter representerade här. I Masai Mara lever miljontals djur. Lejon, geparder och schakaler är rikt representerade och oftast synliga i närområdet. Om turen är med oss kan vi dagtid få uppleva gepardens imponerande jakt, som ibland leder till ett stort skrovmål. Lejonen jagar framförallt på nätterna och deras morrande kan ofta höras ända till våra rum.
Dag 8
Masai Mara - Mombasa
Efter frukost lämnar vi de intensiva dagarna i Masai Mara för att återvända mot Nairobi. Vid framkomsten till huvudstaden är det dags för ett besök på Karen Blixens gård. Här bodde hon under större delen av sitt i liv i Afrika och gården är idag museum. Om du sett filmen ”Mitt Afrika” kommer du att känna igen trädgården och huset. Efter besöket avnjuter vi en god middag på Pampa Churascaria Brazillian Steakhouse. Därefter är det dags att ta avsked från en del av våra nyvunna vänner. Nu väntar en skön och avkopplande solsemester vid en av Kenyas milslånga vita stränder.
Dag 9-14
Mombasa    
Njut av några dagars avkoppling på Diani Beach, Mombasa.
Dag 15-16
Mombasa -Skandinavien    
Idag är det dags att lämna Afrika för att ta oss hemåt igen. Med massvis av härliga bilder i minnet och i kameran är det nu dags att summera en upplevelsefylld vistelse.

 

Värt att veta

Observera
För att kunna bekräfta bokningen till vår agent i Kenya behöver vi få in en kopia av ditt pass senast 60 dagar innan avresa. Passkopian kan mailas till passuppgifter@solresor.se. Vänligen uppge bokningsnummer och avresedatum.

Bekvämlighet
Denna rundresa kräver att man på egen hand i vissa fall skall kunna ta sig fram till fots där höjdskillnader och trappor kan förekomma. Resenären ansvarar själv för att följa med gruppen vid dessa tillfällen, eller bekosta annan egen transport om detta inte kan ske. Vid allvarligare rörelsehinder bör ledsagare medfölja.
En safari är strapatsrik! Vägarna är ofta i dåligt skick och stämmer sällan överens med vad vi européer är vana vid. Transportsträckorna mellan reservaten är intressanta och spännande men kan samtidigt vara tröttande. I reservaten kör safaribussarna i naturen och bekvämligheten får stå tillbaka för sinnesintrycken. Våra safaris är inte till för den extremt bekväme utan för den som vill få en djup inblick i landets natur, djurliv och kultur.

Deltagare
Rundresan genomförs vid minimum 12 anmälda deltagare. Vid händelse av en inställd resa meddelar Solresor samtliga anmälda deltagare snarast möjligt, dock senast 14 dagar före avresedagen. Solresor ska även, om möjlighet till detta finns, erbjuda anmälda deltagare alternativa avresor.

Dricks
Det har i många länder blivit kutym att lämna dricks och som resenär får man ta seden dit man kommer. Många inom servicebranschen förväntas tjäna in en stor del av sin inkomst genom dricksen, såsom lokalguider, chaufförer, väskbärare, hotellstäderskor, kypare etc. Att ge dricks är frivilligt och ska ges som en uppskattning vid mottagande av god service. Vi kan inte avskaffa drickssystemet men våra färdledare ger råd om vilken summa som är lämplig för olika tjänster. Drickssystemet är en sporre att alltid ge bästa möjliga service. Därför rekommenderas att dricks ges efter erhållen service. En fingervisning för rundresa i Kenya är 6 USD/dag/person i dricks till chauffören. På restaurang är det brukligt att ge cirka 10% på notan i dricks. Till hotellpersonal, såsom städerskor, brukar man ge 2-4 USD per dag och till väskbärare 1 USD per väska. Belopppet är en rekommendation och naturligtvis frivilligt.

Flygresan
Flyg i ekonomiklass inklusive mat och dryck ombord med Turkish Airlines via Istanbul till Kenya. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i resrutten.
För mer bagageinformation läs här!
Observera reglerna för vätskor i handbagaget. Se www.transportstyrelsen.se för mer information. Viktiga mediciner och ömtåliga eller stöldbegärliga saker ska du ta med som handbagage, vilket du själv ansvarar för. Bagageutrymmet i bussen under rundresan är begränsat. Vi rekommenderar därför mjuka resväskor eller väska av modell ”sportbag”."

Försäkring
Vi rekommenderar att du tecknar en heltäckande reseförsäkring. De rundresor vi erbjuder innebär andra förutsättningar jämfört med en resa till en traditionell charterdestination. Genom en heltäckande reseförsäkring som Solresor erbjuder har du en försäkring som innehåller de moment som är viktiga på den typen av resa och som kan vara mindre täckt i en hemförsäkring, såsom:
* Täckning av privat sjukvård - utan att försäkringsbolaget behöver godkänna i förväg. Den allmänna sjukvården kan vara bristfällig på en del av de platser vi besöker.
* Täckning av alla våra aktivitetsmoment, såsom paddling, safari och annat.
* Invaliditetsskydd. Kontakta gärna oss då vi har ett nära samarbete med Gouda reseförsäkring.

Om du som redan har bokat Gouda reseförsäkring skulle behöva kontakta dem, nås de på +46 8 615 28 00.
Ditt försäkringsnummer är detsamma som bokningsnumret som du finner på ditt resebevis"

Klimat & klädsel
Ekvatorn skär rakt genom Kenya varför solen är mycket stark, inte minst vid havet. Försiktighet bör vidtas och hög solskyddsfaktor, solglasögon och en lättare huvudbonad rekommenderas. Generellt är klädstilen i Östafrika informell och avslappnad. På hotellen är det dock ofta kutym för män att till middagen bära långa byxor och inte shorts. Safarideltagare bör uppmärksamma att även om dagarna ofta är mycket varma och soliga kan morgnar och kvällar vara kyliga i de höglandsområden som besöks. Glöm inte heller bekväma och väl ingångna skor samt badkläder då flera safarilodger erbjuder pool. Det kan finnas stora skillnader på ebb och flod längs kusten. Badskor är att föredra med tanke på koraller.

Pass, visum och vaccinationer
Vi vill göra dig uppmärksam på att det förutom giltigt pass, som är giltigt 6 mån efter hemresan, även krävs visum för inresa till Kenya. Viseringen expedieras för svenska medborgare vid passkontrollen i samband med inträde i Kenya mot en avgift på f.n. 50 USD per pass och land. Medtag jämna pengar. Vi reserverar oss för eventuella ändringar av dessa avgifter. Har ni frågor eller inte är svensk medborgare, vänligen kontakta Kenyas ambassad i Stockholm. Det går även att söka visum på förhand genom Kenyas ambassad.

Solresor i Kenya
Svensktalande färdledning under safarin. Under delar av rundresan och vid vissa utfärder kan lokala engelsktalande guider att stå för guidning på grund av nischkunskap och lokala lagar. Dagarna med sol och bad i Mombasa är utan svensk guide på plats. Enbart engelsktalande lokalguide.

Speciella önskemål
För reguljärflyg gäller särskilda regler vid graviditet, handikapp samt specialmat och platsbokning. Förfrågan om specialmat eller flygplatsservice vid handikapp skall göras vid bokningstillfället eller snarast efter erhållen bokningsbekräftelse. Klar specifikation över handikapp skall lämnas.

Valuta
Valutan i Kenya heter shilling och förkortas KES. 100 KES motsvarar cirka 10 kronor (okt 2016). Valutan kan köpas i Sverige.

Öppet köp
För dig som bokar Solresors avbeställningsskydd gäller öppet köp fram till 90 dagar innan avresa på rundresor och resor med reguljärflyg till ordinarie pris.

Dela nuvarande URL via E-mail