• Costa de la Luz

Costa de la Luz

Res med charter till Costa de la Luz på den spanska Atlantkusten. Här möts du av långsträckta sandstränder som lockar till bad från april till oktober. Hotellen, som i allmänhet håller hög standard, ligger oftast i direkt anslutning till stranden. På någon timmes bil- och eller bussresa når du romantiska Sevilla eller Algarvekusten i grannlandet Portugal.

Ljusets kust
 
Costa de la Luz är det spanska uttrycket för ”ljusets kust” och den sträcker sig från Andalusiens sydspets Tarifa, upp till gränsen mot Portugal och Algarve. På Costa de la Luz skiner solen nästan jämt och redan i april är det vanligt med svenska högsommartemperaturer i de kustnära badorterna. Området har sedan länge varit känt och uppskattat av spanska turister medan den internationella turismen är begränsad. Detta gör att Costa de la Luz känns genuint för den långväga besökaren. Prisnivån är också betydligt lägre än på många andra, mer välkända turistområden i Spanien.

Islantilla, Isla Canela, Isla Cristina och Cartaya
Längs med den spanska Atlantkusten ligger tre mindre badorter, som alla erbjuder breda och långsträckta sandstränder av yppersta kvalitet. Alldeles intill gränsen mot Portugal ligger Isla Canela som angränsar till den pittoreska fiskehamnen Punta del Moral. Ett par mil österut ligger sedan den andalusiska byn Isla Cristina som kantas av sanddyner och bred sandstrand. Ytterligare några kilometer österut ligger den långsträckta badorten Islantilla och bredvid, efter floden Piedras mynning, hittar vi Cartaya med badorten Rompido.

Strandnära hotell
Oavsett vilket resmål du väljer, finns flera högklassiga hotell i direkt anslutning till de fina stränderna. Här kan du utan problem växla mellan hotellpoolen och Atlantens böljande vågor. Stränderna är extremt långgrunda, vilket ger en behaglig vattentemperatur under större delen av säsongen.

Utflykt till Sevilla
Området bjuder på en lång rad utflyktsmöjligheter. Ett absolut måste är Sevilla, som är Andalusiens huvudstad, belägen ca 1,5 timmes bil- eller bussresa från badorterna på Costa de la Luz. Sevilla är en storstad (Spaniens fjärde största!) med en bevarad äldre stadskärna, en gigantisk katedral, klocktornet La Giralda och det arabiska fortet Alcázar. Lägg till det lite shopping på Calle Sierpes så är dagen komplett!

Upptäck Andalusien och Algarve med hyrbil
Costa de la Luz lämpar sig väl för dig som vill resa runt i hyrbil på egen hand. Vägnätet är bra och på någon timme tar du dig till bergsbyarna i Andalusien, provinshuvudstaden Huelva eller till Sevilla. Det går även bra att göra dagsutflykter till grannlandet Portugal och någon av Algarves fina badorter.

Spela golf på Costa del Luz
Golf Isla Canela har 18 hål och golfbanan i Islantilla har 27 hål. I området finns ytterligare två fina banor. Solresor erbjuder prisvärda greenfeepaket med boende på Hotel Isla Canela Golf eller Hotel Islantilla Golf. I båda fallen bor du i direkt anslutning till golfbanan och har ett antal greenfees inkluderade i resans pris.

Resor till Costa de la Luz

FILTERERA RESULTAT

resultatvy

Sortera efter

Avresor från

Pris

Resmål

Restyp

Boendeklassificering

Pension

Faciliteter

Kategorier

Resenärer

Kalender

Visa resultat som
Visa resultat som
Visa pris som
Välj minst antal solar

Reslängd

  • 7
  • 14

Utflykter

Algarve

En dag på Algarve i grannlandet Portugal.
Du startar dagen med att åka bron över floden Guadiana, som utgör gränsen mellan Spanien och Portugal. Färden går vidare till den exklusiva semesterorten Vilamoura där det blir tid för en promenad i den vackra marinan. Därefter besöker du den välkända badorten Albufeira som ligger mitt på Algarve. Här blir det fri tid för lunch, shopping eller strandhäng. På vägen tillbaka gör du ett stopp i den portugisiska gränsstaden Vila Real do Santo Antonio.

Heldagsutflykt som bokas på resmålet och kostar ca
420 kr/vuxen
220 kr/barn

Utflykten sker med engelsktalande guide och genomförs vid ett uppnått minimiantal.

I Columbus fotspår

Besök hamnen där Columbus upptäcktsfärd till Amerika startade!
I augusti 1492 seglade Christoffer Columbus ut från hamnen i Palos de la Frontera, i västerled mot Indien. Resan ledde sedermera till upptäckten av en ny kontinent, Amerika. I Palos de la Frontera, besöker du hamnen där expeditionens skepp Santa Maria, La Pinta och La Niña låg förtöjda i väntan på avresa. Idag ligger kopior på dessa tidstypiska karaveller i hamnen. Det ges också möjlighet att besöka klostret Santa Maria de la Rábida, där Columbus tillbringade tiden före avresan.

Denna halvdagsutflykt bokas på resmålet och kostar ca
295 kr/vuxen
145 kr/barn

Utflykten sker med engelsktalande guide och genomförs vid ett uppnått minimiantal.

Sevilla

En heldag i den romantiska staden Sevilla.
Sevilla är en atmosfärrik storstad, med en gammal bevarad stadskärna och byggnader som minner om forna tider: romartiden, det moriska riket och storhetstiden under 1500-talet då rikedomarna från Amerika skeppades in i Spanien via Sevilla. Resan till Sevilla tar ca 1,5 timme och under dagen får du möjlighet att besöka katedralen, klocktornet La Giralda och Maria Luisa-parken. Det blir också tid att på egen hand insupa stadens atmosfär, slappa på en uteservering eller shoppa.

Heldagsutflykt som bokas på resmålet och kostar ca
495 kr/vuxen
245 kr/barn

Utflykten sker med engelsktalande guide och genomförs vid ett uppnått minimiantal.

Karta