• Algarve

Algarve

Res med Solresor till Algarve, den långa kustremsan som ligger i södra Portugal och utgör hela Europas sydvästkust mot Atlanten. Många anser att Algarve är det perfekta semestermålet som fortfarande väntar på sitt stora genombrott. Här finns mängder av mysiga hamnstäder och semesterorter vackert belägna längs kusten. Omgivningarna är på många ställen orörda, de flesta stränder långt ifrån fullbelagda och området har länge varit känt för sina fina och varierade golfbanor. Det portugisiska köket är spännande och man specialiserar sig framförallt på havets läckerheter som måste lyftas fram, dessutom många gånger till väldigt plånboksvänliga priser. 

Sköna bad, vacker natur och gott om nöjen och aktiviteter
Längs Algarvekusten ligger bland annat de större städerna Faro, Albufeira och Lagos men kuststräckan erbjuder också många andra små och större orter med lokalt portugisiskt folkliv och mängder av vackra sevärdheter. Västra Algarve präglas av att kustlinjen är klippig och brant med små, fina sandstränder insprängda emellan. Här ligger också de flesta golfbanorna, inte minst i och omkring Vilamoura. Längre österut är sandstränderna längre, ibland kilometervis långa och på sandbankar.  Algarvekusten ger med andra ord ett varierat utbud för semesterfiraren. Här kan man njuta av härliga fisk- och skaldjursrätter, njuta av ett rofyllt strandliv och sköna bad i Atlanten, ta del av ett varierat nöjesutbud och aktivera sig med golf eller diverse vattensporter.  

Albufeira, Senhora da Rocha och Vilamoura
Vilamoura är ett världsberömt resmål bland golfare världen över med en mängd högklassiga golfbanor men här erbjuds mycket mer än så. Här finns givetvis breda, långsträckta stränder men också en läcker marina, casino och hotell av bästa märke i ett resmål med internationell atmosfär. Senhora da Rocha är framförallt ett sol- och badresmål där de karaktäristiska sandstränderna med de karga klipporna som vacker kuliss är framträdande. Albufeira är en stad med ett brett och livligt nöjesutbud och gott om restauranger, barer och caféer. Här finns mysiga gränder i de gamla stadsdelarna samtidigt som det erbjuds modern shopping i snygga, ljusa varuhus. Det är alltid nära till havet och de imponerande sandstränderna. 


Var din egen kock eller inkludera allt – du väljer!
I Solresors hotellprogram ryms alla typer av boende. Här finns allt från enkelt lägenhetsboende för dig som inte kräver mycket faciliteter till stora all inclusive-resorts där allt ingår. Det är din plånbok och dina önskemål som avgör och du som bestämmer. Oavsett hur du väljer att bo har du aldrig långt till havet. 

Utflykter i Algarve
Det finns gott om sevärdheter i och omkring Algarvekusten. Följ med till det dramatiskt karga och vackra västra Algarve där du får besöka Lagos, Sagres och Europas sydvästligaste punkt Cabo de São Vicente. Ta del av östra Algarve med regionhuvudstaden Faro, den lilla staden som ofta kallats ”Queen of the Algarve”; Tavira och kom hela vägen bort till Vila Real do Santo Antonio vid floden Guadiana, som utgör en naturlig gräns mellan Portugal och Spanien. Under en heldag i grannlandet ges du möjlighet att ta del av lika vackra som häftiga Sevilla. Du får chansen att besöka bl a katedralen, klocktornet La Giralda och Maria Luisa-parken och du får gott om tid att på egen hand insupa stadens atmosfär, slappa på en uteservering eller shoppa. Övriga utflyktsmöjligheter värda att nämna är jeepsafari, båtturer, Quarteira market och Lissabon. 

Resor till Algarve

Utflykter

Historiska Algarve

En dag där du får uppleva det bästa som Algarve har att erbjuda! Följ med på en heldagsutflykt för att upptäcka "the best of the west" i Algarve, med början i den historiska huvudstaden Silves, där det än idag finns ruiner kvar från en morisk borg. Du kommer till berget Monchique och upp till Algarves högsta punkt Foia, 902 möh. Under eftermiddagen kommer du få besöka platser som har varit viktigt under 1400- och 1500-talen, då modiga portugiser gav sig ut på det stora havet. Cabo de São Vincente, i närheten av Sagres, är den sydvästligaste punkten på den europeiska kontinenten och kallades en gång i tiden för världens ände. Här kan du spana ut över den väldiga Atlanten. Du kommer till den gamla hamnstaden Lagos, och precis utanför staden finns Ponta da Piedade, en utsiktsplats där du kan se bisarra klippformationer och fascinerande grottor. Detta är en av de mest fotograferade platserna längs Algarvekusten.

Heldagsutflykt med engelsktalande guide exkl. lunch som bokas på resmålet och kostar ca 300 kr/vuxen, 150 kr/barn.

Jeepsafari

Upptäck magin i Algarves landsbygd med dess traditioner och enastående vyer! Din jeepförare är samtidigt din guide när ni tar er fram genom den underbara miljön kring Boliqueime. Alte anses vara en av de mest traditionella byarna i Algarve. Här njuter vi av en kopp kaffe och beskådar de för regionen typiska vita husen och dess skorstenar. Vi får höra om korkträdets utveckling innan det är dags för lunch i Nave do Barao. Efter lunch besöks Quinta do Freixo, ett destilleri där du kan smaka på den berömda "Medronho" (eldvatten) och biologisk sylt. Avslutar gör vi genom att resa igenom Picotas jordbruksmarker. Vi reserverar oss för förändringar i dagsprogrammet då det tas hänsyn till aktuella helgdagar, lokala företeelser samt rådande väder och vind.

Heldagsutflykt med engelsktalande guide inkl. måltid som bokas på resmålet och kostar
ca 480 kr/vuxen, 240 kr/barn.


Lissabon

Följ med på en utflykt till "Europas huvudstad och dess ansikte mot världen" som den portugisiske författaren Fernando Pessoa beskrev den i sin poesi. Lissabon är en stad fylld av historia, och det finns alltid något nytt att uppleva. Utflykten till Lissabon tar dig från de gamla stadsdelarna i Alfama till världsarven i Belém via berömda ikoner som 25-april bron, Castelo de São Jorge, Jesus-statyn, Rossio-torget, Jeronimo-katedralen och mycket mer. Det blir också gott om tid att på egen hand utforska staden, shoppa och njuta på någon av de många uteserveringarna.

Heldagsutflykt med engelsktalande guide exkl. måltid som bokas på resmålet och kostar
ca 365 kr/vuxen, 180 kr/barn.


Sevilla

Sevilla är en atmosfärrik storstad, med en gammal bevarad stadskärna och byggnader som minner om forna tider: romartiden, det moriska riket och storhetstiden under 1500-talet då rikedomarna från Amerika skeppades in i Spanien via Sevilla. Under dagen får du möjlighet att besöka katedralen, klocktornet La Giralda och Maria Luisa-parken. Det blir också tid att på egen hand insupa stadens atmosfär, slappa på en uteservering eller shoppa.

Heldagsutflykt med engelsktalande guide exkl. lunch som bokas på resmålet och kostar ca 360 kr/vuxen, 180 kr/barn

Porten till Algarve

Vi utforskar det okända Algarve och börjar resan i Faro, porten till Algarve. Belägen på en lagun erbjuder denna provinshuvudstad bra shopping och intressanta sevärdheter. Genom porten Arco da Vila når du den historiska staden där delar av den fortfarande omges av medeltida ruiner. Därefter kommer du till Olhão, även kallad kub-staden pga dess många vita byggnader i kubformat. Vi beskådar en nordafrikansk stadsbild i strålande vitt, vilket tillsammans med gul sand och blå himmel och hav skänker vackra kontraster. Resan tar oss vidare via byn Santa Luzia, till Tavira, ofta kallad Algarves drottning. Njut av stadens färgglada kaklade fasader och natursköna vyer över sandbanker mitt i Algarves naturreservat Ria Formosa. Dagens östligaste stopp blir i Vila Real do Santo Antonio, en portugisisk by som ligger intill floden Guadiana, som utgör en naturlig gräns mellan Portugal och Spanien.

Heldagsutflykt med engelsktalande guide exkl. lunch som bokas på resmålet (vår och höst) och kostar ca 300 kr/vuxen, 150 kr/barn.

Quarteira market

På onsdagar är det Quarteira du bör ta dig till, då pågår nämligen en av Algarves största marknader! Quarteira ligger öster om Vilamoura här kan du strosa runt mellan stånden och försäljarna och inhandla souvenirer och krimskrams i form av bland annat kläder, smycken, väskor och skor. Du får ca 2 timmars fritid på marknaden och efter det görs ett besök vid Vilamouras vackra marina.

Halvdagsutflykt med engelsktalande guide exkl. lunch som bokas på resmålet och kostar
ca 130 kr/vuxen och 65 kr/barn.

Dela nuvarande URL via E-mail