Grand Hotel Park Villas

4
Tillbaka

RUM & PRISER

  • Antal resenärer
     
Avbryt Reser från
Från
 
  • Stockholm
  • Göteborg
  • Köpenhamn
Avbryt Avresedatum
Välj avresedatum
Genomsnittligt pris per månad
Avbryt Resenärer
Välj antal resenärer
  • Vänligen ange barnålder

Hotellinformation

  • Luftkond.
  • Pool
  • Restaurang

Trevligt hotell med härligt poolområde och utmärkt läge endast 150 meter från havet!

Med ett förnämligt läge alldeles intill havet har du som bor på Grand Hotel Park Villas närhet till både bad och Dubrovniks centrum. Hotellet är omgivet av härligt grönskande parker och ligger på bekvämt avstånd från den trevliga klapperstenstranden. På kort promenadavstånd från hotellet hittar du ett flertal restauranger, caféer samt ett mindre shoppingcenter.

Hotellet består av en huvudbyggnad, som inhyser hotellets reception och restaurang samt intilliggande Villas med trevliga dubbelrum. Mellan byggnaderna ligger hotellets inbjudande poolområde med en härlig saltvattenspool. Här är både solstolar, parasoll och poolhanddukar gratis för hotellets gäster och i den trevliga poolbaren serveras under sommarmånaderna lättare luncher. De smakfullt inredda dubbelrummen är alla luftkonditionerade och har satellit-TV, telefon, minibar, kassafack samt badrum med badkar. Rum med balkong går att boka mot tillägg. Andra faciliteter som förhöjer den härliga semesterkänslan ytterligare är bl a den uppvärmda inomhuspoolen, bastu och massage.

Grand Hotel Park Villas är beläget i stadsdelen Lapad, ett av Dubrovniks vackraste områden. Härifrån tar du dig lätt till Gamla stan med buss eller bil på ca 10 minuter. Hotellet är ett utmärkt val för dig som vill uppleva charmiga Dubrovnik och samtidigt njuta av en avkopplande semester i en härlig sol- och badmiljö!

Om hotellet
Antal rum 323
Avstånd till centrum 3 km Dubrovnik
Avstånd till strand 150 m
Bastu Ja
Byggår 1968
Hiss Ja
Internet Ja, Wi-Fi i rummen (gratis)
Kassafack Ja
Poolhanddukar Ja
Renoverat 2014
Våningar 3

Rumstyper:
Dubbelrum med balkong, luftkonditionering, satellit-TV, telefon, minibar, kassafack, badrum med badkar. 2 ordinarie bäddar.

Tillval:
Havsutsikt, enkelrum

Officiell klass:
4 stjärnor

Inomhuspool:
Ja

Övrigt:
Hotellanläggningen består av en huvudbyggnad, som inhyser hotellets reception och restaurang samt intilliggande Villas. Grand Hotel Park Villas har sina rum i villadelen.

 Vill du veta mer om hotellet?
Klicka här för IHAC hotellfakta.

 

Karta

Utflykter

Adriatiska havet

Sol och badutflykt i den kända kroatiska skärgården!

Kryssningen startar i Gruz, varifrån vi har en magnifik utsikt över den fantastiska skärgården utanför Dubrovnik. Vi tar oss ut på havet och vid första stoppet stiger vi i land på ön Kolocep. Vi åker sedan vidare till den mysiga fiskehamnen på ön Sipan, den största ön i ögruppen Elafitöarna. Här möts vi av en lång historia av rika kulturella traditioner. Efter en trevlig lunch i fiskehamnen fortsätter vi båtfärden upp till Lopud där vi spenderar eftermiddagen med sol och bad på de härliga sandstränderna.

Obs! Ej skandinavisktalande guide, vi är dock representerade med en engelsktalande guide i stället.

Lunch inklusive 1 glas dryck ingår.

Den här utflykten bokas på plats och erbjuds under utvalda avgångar.

Cirka pris:
470 kr/vuxen
235 kr/barn

Dubrovniks hemligheter

Stadspromenad bland magnifika byggnader och monument

Denna tur tar sin början längs de närliggande kustvägarna. Historiens vingslag blir allt mer påtagliga ju närmare Dubrovnik man kommer. Panoramavyer över stadsmuren, de historiska hustaken samt de pittoreska innergårdarna, ger en spännande och välkomnande känsla. Vi fortsätter till fots in i staden som med sin exceptionella skönhet och sitt rika kulturarv är med på UNESCO´s lista av världsarv. Denna forntida stad, omgiven av en vidsträck ringmur och fästningar, är en skattkista av arkitektoniska samt kulturella mästerverk, häpnadsväckande välbevarade genom århundradena. Skandinavisktalande guide.

Den här utflykten bokas på plats.

Cirka pris:
310 kr/vuxen
155 kr/barn


En smak av Konavle

Vinprovning i vacker miljö!

Konavle är ett vackert, grönt och lummigt område precis vid gränsen till grannlandet Montenegro. Här ligger vingårdarna och odlingarna tätt, och invånarna i Konavle uttrycker ofta sin kärlek till vin genom talesättet "Brödet är för kroppen och vinet för själen". Vi börjar med att besöka kvarnen i Ljuta. Här bär arbetarna de klassiska kroatiska folkdräkterna och vi får veta intressant kuriosa om de vackra och detaljrika dräkterna, till exempel att folkdräktens design visar en kvinnas civilstatus. Därefter beger vi oss till det som kanske blir dagens höjdpunkt, vingården Brajkovic! Vingården ligger gömd uppe på en liten höjd, med fantastiska och rogivande omgivningar. Atmosfären är gemytlig och personlig då gården är familjeägd och har varit så i närmare 150 år. Ägaren, som också är född på gården, välkomnar oss vid ankomsten! Han berättar hur druva blir till vin och därefter följer en provsmakning. Vill man så går det även att köpa med sig en flaska. Skandinavisk guide.

Lättare tilltugg och dryck ingår.

Den här utflykten bokas på plats och genomförs utvalda avgångar under vår och höst.

Cirka pris:
395 kr/vuxen
195 kr/barn

Matlagningskurs i Cavtat

Lär dig laga kroatisk mat - enkelt, roligt och väldigt gott!

Matlagning ska vara roligt, då blir det allra godast! Längs den mysiga strandpromenaden i Cavtat ligger restaurangerna tätt, och den lilla byn sjuder av liv in på småtimmarna. Här ligger, i slutet av strandpromenaden, den lilla tavernan Galija, precis bredvid det medeltida klostret och med fin utsikt över havet. Detta är platsen där vi tillsammans med ägaren ska lära oss knepen bakom den kroatiska kokkonsten. Dagen börjar med en genomgång av menyn, för att sedan fortsätta med själva matlagningen. Vi tar på oss kockhattar, förkläden och delas in i mindre grupper. Avslutningsvis äter vi vår tillagade måltid tillsammans, samtidigt som vi provsmakar lokala viner. Sist men inte minst får varje deltagare en liten överraskning av tavernans ägare! Skandinavisktalande guide.

Den här utflykten bokas på plats och genomförs utvalda avgångar under vår och höst.

Cirka pris:
760 kr/vuxen
380 kr/barn


Montenegro

 Passa på att besöka det lilla grannlandet som erbjuder de stora upplevelserna!

Det är få platser som kan jämföras med den naturliga skönhet som kännetecknar Kotorbukten, och den påminner om de norska fjordarna. Vi passerar åtskilliga små byar, var och en fylld med historiska och kulturella monument. Vidare fortsätter vi längs kusten och besöker en liten by vid namn Perast som har anor från 1000-talet, härifrån tar vi en liten båt för att komma till den lilla ön "Gospa od Skrpjela". Nästa pärla som vi besöker är Kotor, en liten stad som är välkänd för sina marina traditioner. I Kotor går vi på en guidad stadsrundtur och lär oss mer om stadens historia och dess byggnader. Detta är en trevlig heldagstur där vi tillsammans beskådar detta lands otroliga skönhet samtidigt som vi tar del av dess unika historia. Engelsktalande guide under vår och höst, skandinavisk guide under sommaren.

Lunch ingår ej, men tid för lunch ges i Kotor.
Observera att lokal valuta i Montenegro är Euro. Kom ihåg att ta med ditt pass!

Den här utflykten bokas på plats och erbjuds under utvalda avgångar.

Cirka pris:
570 kr/vuxen
285 kr/barn


Mostar

En smältdegel av olika kulturer och religioner - i samma lilla stad!

Besök ytterligare ett land under din semester. Detta område har sedan flera århundrade upplevt olika kulturer och religioner som var och en lämnat sina speciella spår. Med buss åker vi längs kusten till Neum, för att sedan passera deltat och dalen vid Neretva floden och fortsätta upp till Mostar. Längs vägen stannar vi till i Pocitelj - en pittoresk fästning belägen i en by med rik orientalisk arkitektur. När turkarna hade makten var Mostar en viktig och central plats för byteshandel, spår av detta kan vi fortfarande se när vi besöker basaren och ett typiskt turkiskt hus. Medtag gärna ordentliga sko då underlaget i centrum är halt och ojämt. Kom ihåg ditt pass! Utflykten går under vår och höst med skandinavisktalande guide.

Lunch ingår ej, men tid att äta lunch på egen hand ges under dagen.

Den här utflykten bokas på plats och erbjuds endast på utvalda avgångar.

Cirka pris:
510 kr/vuxen
255 kr/barn


Ostronprovning i Mali Ston

Provsmakning av delikata ostron i pittoresk miljö!

Sedan 1700-talet har ostron- och musselodlingar funnits i den lilla byn Mali Ston längs den dalmatiska kusten. Här finns enligt många de absolut bästa ostronen, som är av arten ostrea eduralis, precis samma som våra svenska ostron. Hemligheten bakom ostronen ligger i det salta vattnet, då trivs de allra bäst! Självaste Lady Diana älskade även hon ostronen från byn, och det var just dessa delikatesser Diana beställde för att fira sitt bröllop. Vi åker ut på det glittrande havet med båt och får bevittna ostronodlingarna på nära håll, provsmakning ingår. Skandinaviskktalande guide.

Missa inte denna specialkomponerade utflykt som sätter lite extra guldkant på semestern!

Den här utflykten bokas på plats och genomförs utvalda avgångar under vår och höst.

Cirka pris:
580 kr/vuxen
290 kr/barn

Dela nuvarande URL via E-mail