Capo Vaticano/Tropea

Capo Vaticano/Tropea

Boka charter till Syditaliens spännande medeltidsstad - Capo Vaticano/Tropea. 

C:a 50 km söder om Pizzo ligger Capo Vaticano med huvudorten Tropea som har ett spektakulärt läge. Utnämnd till Syditaliens pärla, glittrar morgonljuset mot den branta sandstensklippan högt ovanför ett hav som skiftar i turkos, smaragdgrönt och ultramarin. Här kan du njuta av vidsträckta stränder med kristallklart vatten och ett oändligt urval av caféer, barer och restauranger.  

Sydkustens pärla
Huvudorten Tropea grundades enligt legenden av Herkules för c:a 2000 år sedan. De äldsta delarna är sammanvuxna med en 70 meter hög sandstensklippa i havet. Den nomadiska domkyrkan från 1100-talet och katedralen på Santa Maria dell'isola är endast ett par av de vackra sevärdheter som dominerar stadens centrum.

Piazza Canone
Piazza Canone är benämnd efter de gamla kanoner som skyddade staden mot pirater och invasioner. Här samlas folk framåt småtimmarna för att umgås och njuta av Syditaliens berömda solnedgång. Tropea kantas av smala och pittoreska gator och torg med mysiga butiker, caféer, barer och restauranger. Borden är ofta placerade i smala gränder där de boende har hängt ut tvätt genom fönstren och den stjärnklara himlen kan anas mellan takpannorna. 

Våra hotell i Capo Vaticano
I Capo Vaticano/Tropea kan du välja mellan flera olika hotell som alla är koncentrerade kring sandstensklippan Capo Vaticano med dess små bukter, fina stränder och klippor. Många av hotellen är små, familjedrivna och erbjuder en hemtrevlig atmosfär. De flesta erbjuder även sina gäster skjuts genom det klippiga landskapet ner till det djupa, blå, kristallklara vattnet kring Tropea. På Nettuno Tropea bor du på ett riktigt topphotell med semestervänliga faciliteter, prisvärd all inclusive, läckert poolområde, privat strand och bekvämt promenadavstånd in till stadens centrum.

Rödlök
En stor livnäring i Tropea är den söta rödlöken som odlas i regionen. Stora knippen syns överallt i staden och används som ingrediens i allt från maträtter till glass.

Gelato
I Tropea ligger glassbarerna tätt. Allt från lokala smaker med rödlök och chili till favoriter som cassata, fragola, pannacotta, tiramisu och pistacchio står på menyn. 

Fler charterresor till Kalabrien/Syditalien

  • Pizzo

    Semesterparadis med lugna omgivningar i ett äkta Italien!

Utflykter

Besök Tropea

Kalabriens semesterpärla, Tropea, ger dig möjlighet att smaka på Italiens berömda glass och strosa runt i de gamla, smala gränderna. Vi tar dig med till en utkiksplats med storslagna vyerna över Capo Vaticano och låter er provsmaka några utav Kalabriens delikatesser.

Ca. pris
385 kr/vuxen.
195 kr/barn.
Exkl. lunch.


Utflykten är enbart bokningsbar på plats!

Eoliska Öarna

Under en dag på det glittrande havet tar vi oss ut till de Eoliska öarna som idag finns med på världsarvslistan. Vi besöker bland annat två av de aktiva vulkanöarna i ögruppen, Vulcano och Stromboli med dess vackra omgivningar!

Ca pris:
500 kr/vuxen,
250 kr/barn exkl. lunch

(Unesco avgift på 2,5 euro per person tillkommer & betalas under utflyktsdagen).

Utflykten bokas med våra reseledare på plats!

Stromboli by night

Vid solnedgång färdas vi längs kusten till vårt mål: vulkanen Stromboli! Ett naturligt skådespel som är mycket beundransvärt att uppleva från havet. Naturligtvis gör vi även ett besök i staden där det ges möjlighet till en härlig kvällspromenad och intag av kvällsmål.

En extraordinär ö och en oförglömlig upplevelse där Roberto Rossellini och Ingrid Bergman en gång bodde.

Ca pris:
425 kr/vuxen,
220 kr/barn exkl. middag.

(Unesco avgift på 1,5 euro per person tillkommer & betalas under utflyktsdagen.

Utflykten bokas med våra reseledare på plats!

Taormina/Sicilien

En dagsutflykt till Sicilien och Taormina bjuder på en färgsprakande natur, en härlig harmoni av kultur och historia med traditioner genomsyrade av den mytiska berättelsen om Odysse.

Vi beger oss längs Costa Viola, passerar Messinasundet och håller till vid vårt mål för dagen; Taormina. En medeltidsstad som förtrollar med panoramalika terrasser, eleganta caféer, affärer och restauranger med äkta siciliansk matlagning!

Beundra den grekisk-romerska teatern med den välkända vulkanen Etna i bakgrunden.

Ca pris:
600 kr/vuxen,
300 kr/barn exkl. lunch.

Observera:
Utflykten erbjuds ej för gäster boende i Pizzo.

Utflykten bokas med våra reseledare på plats!

Karta

Dela nuvarande URL via E-mail