Kalabrien/Syditalien

Kalabrien / Syditalien

Resor med charter till Italien. Under många år har charterresor till Italien legat oss svenskar mycket varmt om hjärtat. Få länder kan erbjuda ett så brett urval av reseupplevelser och tilltala så många olika sinnen som Italien. Här kan du kombinera lata dagar i solen med minnesvärda semesterupplevelser i njutningsfulla miljöer, en spännande historia, kulturella sevärdheter och praktfull natur som viktiga huvudingredienser. 

Säg Italien och många drömmer sig bort till romantiska städer med fantastiska kulinariska upplevelser, gott vin och fylliga espresso. Solresor erbjuder allt ifrån prisvärda familjeresort, gröna semesteroaser med utmärkt miljö för sol och bad som upplevelseresor, välfyllda och spännande rundresor och premiumresor för erfarna livsnjutare.

Upplevelseresor
För dig som uppskattar mer än bara sol och bad erbjuder Solresor även innehållsrika resor som ger mycket valuta för pengarna.

Rundresor
Solresor erbjuder ett brett urval av rundresor i Italien. Gudarnas näste är en resa för den aktive, med besök i Amalfi, Praiano, Senteiero degli Dei, Positano, Pompeji, Vesuvius och Capri. Kalabriens hjärta och själ bjuder på en skönhet av sällan skådat slag, längs ner på Italiens tå. 

Neapel/Sorrento
Säg Sorrento, Capri, Pompeji, Positano, Amalfi och väldigt många får något drömskt i blicken. Vi flyger med reguljärflyg till Neapel som öppnar upp möjligheter till upplevelser av sällan skådat slag.

Kalabrien
Solresor erbjuder dig att upptäcka Kalabrien! En äkta semesteridyll med romantiska småstäder som glassparadiset Pizzo och sydkustens pärla Tropea/Capo Vaticano, pittoreska bergsbyar och en magisk kuststräcka i den orörda italienska vardagen. Helt enkelt en garanterat oförglömlig resa till Italien, till byar där lite har förändrats på flera generationer. 

Resa till Sicilien
På Sicilien kan du kombinera lata dagar i solen med minnesvärda upplevelser, en njutningsfull miljö, god mat, storstadspuls i Catania och praktfull natur! De vackra barockstäderna och underbara sandstränderna gör Siciliens sydösta kust till en riktig semesterpärla.

Resor till Kalabrien/Syditalien

FILTERERA RESULTAT

resultatvy

Sortera efter

Pris

(1)

Resmål

(3)

Restyp

(6)

Boendeklassificering

(5)

Pension

(6)

Faciliteter

(2)

Kategorier

(2)

Resenärer

Kalender

Visa resultat som
Visa resultat som
Visa pris som
Välj minst antal solar

Reslängd

  • 7
  • 14

Utflykter

Besök Tropea

Kalabriens semesterpärla, Tropea, ger dig möjlighet att smaka på Italiens berömda glass och strosa runt i de gamla, smala gränderna. Vi tar dig med till en utkiksplats med storslagna vyerna över Capo Vaticano och låter er provsmaka några utav Kalabriens delikatesser.

Ca. pris
385 kr/vuxen.
195 kr/barn.
Exkl. lunch.


Utflykten är enbart bokningsbar på plats!

Eoliska Öarna

Under en dag på det glittrande havet tar vi oss ut till de Eoliska öarna som idag finns med på världsarvslistan. Vi besöker bland annat två av de aktiva vulkanöarna i ögruppen, Vulcano och Stromboli med dess vackra omgivningar!

Ca pris:
500 kr/vuxen,
250 kr/barn exkl. lunch

(Unesco avgift på 2,5 euro per person tillkommer & betalas under utflyktsdagen).

Utflykten bokas med våra reseledare på plats!

Stromboli by night

Vid solnedgång färdas vi längs kusten till vårt mål: vulkanen Stromboli! Ett naturligt skådespel som är mycket beundransvärt att uppleva från havet. Naturligtvis gör vi även ett besök i staden där det ges möjlighet till en härlig kvällspromenad och intag av kvällsmål.

En extraordinär ö och en oförglömlig upplevelse där Roberto Rossellini och Ingrid Bergman en gång bodde.

Ca pris:
425 kr/vuxen,
220 kr/barn exkl. middag.

(Unesco avgift på 1,5 euro per person tillkommer & betalas under utflyktsdagen.

Utflykten bokas med våra reseledare på plats!

Taormina/Sicilien

En dagsutflykt till Sicilien och Taormina bjuder på en färgsprakande natur, en härlig harmoni av kultur och historia med traditioner genomsyrade av den mytiska berättelsen om Odysse.

Vi beger oss längs Costa Viola, passerar Messinasundet och håller till vid vårt mål för dagen; Taormina. En medeltidsstad som förtrollar med panoramalika terrasser, eleganta caféer, affärer och restauranger med äkta siciliansk matlagning!

Beundra den grekisk-romerska teatern med den välkända vulkanen Etna i bakgrunden.

Ca pris:
600 kr/vuxen,
300 kr/barn exkl. lunch.

Observera:
Utflykten erbjuds ej för gäster boende i Pizzo.

Utflykten bokas med våra reseledare på plats!